Suora

  • Rytmisen MM, joukkueiden 2-ottelun A-ryhmä
  • Painin MM, vapaapaini
  • Telinevoimistelija Enni Kettunen haastaa pelkonsa päivittäin
  • Tanssin Grand Slam, vakiotanssit
  • Painin MM, vapaapaini
  • Rytmisen MM, joukkueiden 2-ottelun B-ryhmä
  • Rytmisen MM, joukkueiden 2-ottelu
  • Käsipallon Champions League, Bidasoa Irún - Cocks
  • Urheiluruutu
  • Painin MM: Vapaapaini

Kärpät menetti, mutta myös sai – ”Kotimaistuminen selkeä muutos viime kauteen”

Jääkiekon SM-liigakausi lähestyy, joten Yle Urheilu kartoitti liigaseurojen tämän hetkiset tilanteet. Kovalla budjetilla liikkeellä oleva Kärpät on tottunut suuriin muutoksiin, ja niitä on jälleen riittänyt.

urheilu
Sebastian Aho
Saako Lauri Marjamäki nostettua Sebastian Ahon (kuvassa) nostettua uudelle tasolle?Tomi Hänninen

*TULLEET: *Sami Aittokallio (Lake Erie, AHL), Jani Hakanpää (Chicago, AHL), Vili Saarijärvi (Green Bay, USHL), Miro Aaltonen (Blues), Mika Niemi (Ässät), Juuso Ikonen (JYP)

LÄHTENEET: Tomi Karhunen (Tappara), Ryan Glenn (Sparta Praha, CZE), Ari Vallin (KooKoo), Patrick Davis, Lukas Kaspar, Joonas Kemppainen (Boston, NHL), Sakari Manninen (HPK), Ben Maxwell (Sotshi, KHL), Mikko Alikoski (KooKoo), Joonas Donskoi (San Jose, NHL)

*ARVIO: *Kärpät on tottunut suuriin muutoksiin ja niitä on tullut myös viime kauden jälkeen. Viime kauden ykköstähdet, Joonas Donskoi ja Joonas Kemppainen, suuntaavat NHL:ään ja jättävät suurimmat aukot. Rahaa Oulussa kuitenkin riittää, ja vahvistukset ovat kovaa luokkaa.

Jani Hakanpää, Juuso Ikonen ja Miro Aaltonen ovat Lauri Marjamäelle hyvin tuttuja pelaajia Bluesista. Sami Aittokallio on puolestaan erittäin mielenkiintoinen maalivahtivahvistus AHL:stä, ja Mika Niemi on tärkeä kiinnitys keskushyökkääjälistalle.

Marjamäki tunnetaan erinomaisena pelaajien kehittäjänä, ja tulevalla kaudella esimerkiksi Sebastian Aho ja Jesse Puljujärvi ottavat varmasti jälleen yhden askeleen eteenpäin. Ja mikäli laatupelaajilla pumpatun mestarin peli ei lähde kulkemaan, vahvistuksia voi aina hankkia kesken kauden.

*URHEILUTOIMENJOHTAJA HARRI AHO: *"Meillä on aika stabiili tilanne joka osastolla - hyökkäyksessä ja puolustuksessa on leveyttä, hyökkäys taas mahdollistaa monta variaatiota. Tällä hetkellä ei ole mitään aktiivista hakua päällä. Selkeä muutos viime vuoteen on joukkueen kotimaistuminen. Esimerkiksi Aittokallio, Hakanpää, Ikonen ja Aaltonen ovat juuri sellaisia vahvistuksia joita halusimmekin. Samoin Niemi hankittiin tärkeään rooliin. Siinä mielessä täytyy olla tyytyväinen. Donskoin ja Kemppaisen lähtö oli tiedossa hyvissä ajoin, joten heille ehdittiin hakea korvaajia. Kokonaisuus on hyvällä tasolla ja vaihtuvuus oli aika tavanomaista."

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat