Suora

  • Lentopallon EM, Venäjä - Suomi
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Turkki, kisakooste
  • Urheiluruutu

Pelicansissa merkittävin muutos penkin takana ja harjoittelussa – ”Emme käyneet kesällä jäällä lainkaan”

Jääkiekon SM-liigakausi lähestyy, joten Yle Urheilu kartoitti liigaseurojen tämän hetkiset tilanteet. Lahden Pelicansilla avautui viime kauden jälkeen tyhjiä ruutuja hyökkäykseen, joten uusilta tulokkailta kaivataan tulevana kautena tehoja.

urheilu
Henri Heino
Henri Heinolta odotetaan nyt tehoja Pelicans-paidassa.Tomi Hänninen

*TULLEET: *Sami Rajaniemi (JYP), Ben Blood (Stjernen, NOR), Stefan Lassen (Graz, AUT), Henri Heino (Ässät), Ryan Potulny (Hartford, AHL), Antti Erkinjuntti (Tappara)

LÄHTENEET: Jere Myllyniemi (HPK), Mikko Lahtela (SaPKo), Pekka Saarenheimo, Joel Mustonen (Örebro)

*ARVIO: *Merkittävin muutos tapahtui penkin takana, kun Petri Matikainen ja Pasi Nurminen astuivat Tomi Lämsän paikalle valmennusvastuuseen. Ykkösmaalivahti Myllyniemi ilmoitti lähdöstään pian kauden päättymisen jälkeen ja tilalle tuli JYPissä ajoittain väläytellyt Sami Rajaniemi.

Pekka Saarenheimo lopetti peliuransa ja Joel Mustonen palasi Ruotsiin, joten hyökkäyksessä avautui paikkoja. Tyhjiä ruutuja riitti jo ennestään, sillä viime kauden neljä tehokkainta pelaajaa pakkasivat laukkunsa jo kevättalven tyhjennysmyyntien aikaan. Ässistä tullut Henri Heino on kärkikorin miehiä puolustavien hyökkääjien osalta, tehoja puolestaan kaivataan farmijyrä Ryan Potulnylta sekä juonikkaalta Antti Erkinjuntilta. Takalinjat ovat viimevuotista järeämmät, sillä kovaotteinen Ben Blood ja Tanskan maajoukkueen luottopelaaja Stefan Lassen tuovat takuulla kokoa ja voimaa.

PÄÄVALMENTAJA PETRI MATIKAINEN: "Joukkue on jo lähes valmis. Poikkeuksellisesti emme harjoitelleet kesällä lainkaan jäällä, joten harjoituspelien mukana katsotaan, tarvitaanko vielä jotain. Nuori on ykkössana luonnehtimaan joukkuettamme. Tietyllä tavalla tässä lähdetään rakentamaan uutta Pelicansia tulevaisuutta kohti ja projekti lähti vasta nyt käyntiin. Se ei tarkoita sitä, ettemmekö yrittäisi menestyä. Potentiaalia on paljon, samoin paljon sellaista mitä en vielä edes tiedä. Joukkuetta on rakennettu niin, että olisimme vahvoja kaksinkamppailuissa ja pystyisimme samalla tuomaan katsojille iloa ja maaleja hyökkäyspelin sekä erikoistilanteiden kautta."

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat