Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Painin MM, Kreikkalais-roomalainen paini
  • Painin MM, Kreikkalais-roomalainen paini
  • Painin MM: Kreikkalais-roomalainen paini
  • Lentopallon EM, Venäjä - Suomi
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Turkki, kisakooste
  • Urheiluruutu

SaiPa menetti viidestä parhaasta maalintekijästään neljä – ”Vaihtuvuus hallinnassa”

Jääkiekon SM-liigakausi lähestyy, joten Yle Urheilu kartoitti liigaseurojen tämän hetkiset tilanteet. Lappeenrannan SaiPa on paperilla viime talvea heikompi, mutta joukkueessa on vielä rakennustyö kesken.

urheilu
Jani Nieminen
Bluesista SaiPaan siirtynyt Jani Nieminen on paljon vartijana tulevalla kaudella.Tomi Hänninen

*TULLEET: *Jani Nieminen (Blues), Ville Järveläinen (HPK), Kim Strömberg (Klagenfurt, AUT)

LÄHTENEET: Andreas Bernard (Ässät), Santeri Lipiäinen (K-Vantaa), Rony Ahonen (Lukko), Brian Salcido (Ingolstadt, GER), Markku Flinck (Ilves), Patrick Bjorkstrand (Medvescak, KHL), Mikko Vainonen, Jesse Mankinen (KalPa), Dave Spina (TPS), Janne Tavi (JYP)

ARVIO: Tehokkain hyökkääjä (Spina) ja puolustaja (Salcido) vaihtoivat seuraa. Kun listaan lisätään 13 maalin Tavi ja 12 maalin Mankinen, menetti SaiPa kesän aikana viidestä parhaasta maalintekijästään neljä. Yhdeksän maalia vajaassa puolessa kaudessa iskenyt Chad Rau teki kuitenkin jatkosopimuksen, ja myös pistekolmonen David McIntyre jäi Lappeenrantaan.

Bluesista tullut Nieminen ja kokenut Jussi Markkanen muodostavat vahvistuneen maalivahtikaksikon, pakistoon puolestaan ei ole tullut lainkaan uusia kasvoja ja Salcidon ruutu on näillä näkymin jäämässä esimerkiksi Simo Riikolan täytettäväksi. Tällä hetkellä SaiPa on paperilla viime talvea heikompi, mutta rakennustyö on vielä kesken.

URHEILUTOIMENJOHTAJA ANTTI TUOMENOKSA: "Olemme aikataulussa. Muutama paikka on vielä täyttämättä, mutta kauteen lähtevän joukkueen pitäisi olla kasassa kun joukkue menee elokuun alussa jäälle. Haussa on yksi vahvistus sekä hyökkäykseen että puolustukseen tärkeisiin ruutuihin. Tilanne on ihan ok verrattuna muutamaan viime vuoteen. Vaihtuvuutta on jonkin verran, mutta se on ollut vähän enemmän hallinnassa kuin aiemmin. Esimerkiksi Tavissa ja Mankisessa meiltä lähti erittäin tärkeitä kavereita kokonaisuutenakin, eikä vain pisteiden valossa. Salcido puolestaan oli isossa roolissa myös ylivoimassa, eikä meillä välttämättä ole hänelle suoraan korvaajaa, mutta hänkin on paikattavissa joillain muilla ominaisuuksilla. Uusia pelaajia kohtaan on kovat odotukset sekä seuralla että varmasti heillä itsellään. Viime vuonnakin nousi muutamia kavereita isoihin rooleihin varsin nopeasti, ja toivomme että he pystyvät kantamaan sen vastuun paremmin myös ensi kaudella."

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat