Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Painin MM, Kreikkalais-roomalainen paini
  • Painin MM, Kreikkalais-roomalainen paini

Sport heittää jälleen kolikkoa maalivahtivalinnallaan – ”Olemme valintaan tyytyväisiä”

Jääkiekon SM-liigakausi lähestyy, joten Yle Urheilu kartoitti liigaseurojen tämän hetkiset tilanteet. Vaasan Sport menetti viime kauden ykkösvahtinsa, mutta muita merkittäviä menetyksiä ei tullut. Joukkueen johto onkin tilanteeseen tyytyväinen.

urheilu
Joonas Komulainen
Joonas Komulainen saanee ensi kaudella ison roolin Sportissa.Tomi Hänninen

TULLEET: Mika Järvinen (Kassel, GER), Timo Niemi (Hokki), Aleksi Laakso (HPK), Jake Newton (Gherdeina, ITA), Niko Peltola (Jokerit, KHL), Joonas Komulainen (Lukko), Tuomas Vänttinen (HPK), Artur Gavrus (Dinamo Minsk, KHL), Otto Karvinen (TPS)

LÄHTENEET: Hannu Toivonen (Ilves), Eetu Heikkinen (Lausitzer, GER), Juha Tarkkanen (KeuPa HT), Antti Uitto, Teemu Henritius (Jukurit), Antti Kangasniemi, Toni Leinonen (K-Vantaa), Joonas Valkonen, Jussi Pesonen, Petri Lammassaari (KooKoo), Jarkko Hattunen (Karaganda, VHL)

ARVIO: Viime kauden selkeä ykköshahmo Hannu Toivonen hyvästeli Vaasan. Sportin voittojen takuumiehen torjuntavastuu siirtyy Sportin uuden tulemisen toisella kaudella Mika Järviselle, joka hyvien HPK-kausiensa jälkeen ajautui KHL:n kautta Saksan kakkosliigaan. On kuitenkin muistettava, että myös Toivosen taso oli vuosi sitten pieni kysymysmerkki.

Muita merkittäviä menetyksiä ei tullut, ja liikenne sisäänpäin on koostunut tutuista liigapelaajista. Lukon väkkärä Joonas Komulainen pörrää mieluusti isossa roolissa Sportin kärkiketjuissa, KHL-hankinta Artur Gavrusin puolestaan toivotaan astuvan isoihin saappaisiin ja antavan taustatukea pistekuningas Charles Bertrandille. Puolustuksen hankinnat Laakso, Peltola ja Newton ovat kaikki noin 25-vuotiaita ja vasta tulossa parhaaseen peli-ikään.

*URHEILUTOIMENJOHTAJA MARKUS JÄMSÄ: *"Pääsimme liikkeelle aikaisemmin kuin vuosi sitten, joten joukkue on ollut hyvällä mallilla jo pitkään. Tällä hetkellä olemme lähdössä liikenteeseen näillä pelaajilla. Saimme aika hyvin pidettyä ne pelaajat, jotka halusimmekin. Tiettyjen liigapelaajien kautta joukkueeseen on tullut lisää kokemusta, ja olemme todella paljon valmiimpia kuin viime vuonna. Maalilla Hannu oli meille hyvä vaihtoehto viime vuonna ja teki sen mitä haettiin, mutta tiettyjen juttujen vuoksi emme pystyneet pitämään häntä. Korvaavaa vaihtoehtoa etsiessä päädyimme haastattelujen ja selvitysten perusteella Järviseen, ja olemme siihen valintaan tyytyväisiä."

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat