Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Rytmisen MM, 4-ottelun B-ryhmän finaali
  • Painin MM, vapaapaini

Kolmen hopean Tappara tyhjeni terävimmästä kärjestä – ”Muutos on kohtalaisen suuri”

Jääkiekon SM-liigakausi lähestyy, joten Yle Urheilu kartoitti liigaseurojen tämän hetkiset tilanteet. Tampereen Tappara joutui tekemään täsmähakintoja tärkeimpiin ruutuihin, mutta riittävätkö ne?

urheilu
Tomi Karhunen
Tomi Karhunen torjui viime keväänä Kärppien maalilla, kun joukkue kohtasi Tapparan finaalissa.Tomi Hänninen

*TULLEET: *Tomi Karhunen (Kärpät), Nick Plastino (Stavanger, NOR), Arttu Ilomäki (KalPa), Jani Lajunen (Växjö, SWE), Veli-Matti Savinainen (Torpedo, KHL), Manu Honkanen (TPS), Tomi Tuomisto (LeKi)

LÄHTENEET: Juha Metsola (Amur, KHL), Henrik Tömmernes (Frölunda, SWE), Jarkko Malinen (KooKoo), Antti Erkinjuntti (Pelicans), Pekka Jormakka (Jokerit, KHL), Masi Marjamäki (Ässät), David Kolomatis, Olli Palola (Vitjaz, KHL)

*ARVIO: *Kolmen peräkkäisen hopean joukkue tyhjeni terävimmästä kärjestä, kun valtavaa torjuntavastuuta kantanut Metsola sekä teholaiturit Jormakka ja Palola lähtivät kokeilemaan siipiään KHL:ssä.

Hankinnat ovat täsmähakuja tärkeimpiin ruutuihin. Tomi Karhunen tuli Oulusta päteväksi paikkaajaksi maalille, ja Jani Lajusen sekä Veli-Matti Savinaisen on tarkoitus tehdä leijonanosa Palolan ja Jormakan mukana kirvesrinnat jättäneestä noin 70 tehopisteestä. 29 osuman Palolan mukana Hakametsästä lähti kuitenkin niin paljon maalintekovoimaa, että Tappara tuskin olisi voinut voittaa vaihtokaupassa, tuli tilalle kuka tahansa.

*PÄÄVALMENTAJA JUSSI TAPOLA: *"Meiltä lähti paljon hyökkääjiä ja ykkösmaalivahti, joten siinä mielessä muutos on kohtalaisen suuri. Hyvä että pakisto pysyi suhteellisen samana, jotta on pysyvyyttäkin. Seura tekee koko ajan töitä sen eteen, että pelaajat kehittyvät ja pelaajat tekevät samalla omaa uraansa. On ihan luonnollinen kehitysaskel siirtyä hiljalleen ensin maajoukkueeseen, ja sitten KHL:ään tai NHL:ään. Jos riittävän hyvä toiminta jatkuu, sitä tapahtuu jatkossakin. Pelaajien kehitys on menestyksen ohella tavoitteemme, ja heidän puolestaan pitää olla iloinen. Mentaliteettimme on ollut aloittaa ihan uusi kausi ja uusi joukkue. On aina haastavaa etsiä uutta samanlaista pelaajaa jonkun tietyn lähtijän tilalle - ennemmin niin päin, että katsotaan mitä tarvitaan. Olemme saaneet todella hyviä vahvistuksia, minkä lisäksi meillä on omat nuoret kasvamassa, ja siinä mielessä paketti on hyvä."

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat