Suora

  • Rallin MM, Turkki, kisakooste

Päättyykö TPS:n konttaus sarjan kovimmalla hyökkäyskalustolla? - ”Pelaajat ovat innoissaan alkavasta kaudesta”

Jääkiekon SM-liigakausi lähestyy, joten Yle Urheilu kartoitti liigaseurojen tämän hetkiset tilanteet. Turun Palloseura hakee uutta nousua turkulaisuudella ja urheilullisuudella. TPS onkin vahvistunut niin hyökkäyksessä kuin maalivahtiosastollakin.

urheilu
Eric Perrin
Eric Perrin vaihtoi Jyväskylän Turkuun.Tomi Hänninen

*TULLEET: *Oskari Setänen (Lukko), Jesse Dudas (Miskolc, HUN), Jani Forsström (Jukurit), Harri Tikkanen (Lukko), Eric Perrin (JYP), Jerry Ahtola (Lukko), Dave Spina (SaiPa), Patrik Virta (HPK), Jonne Virtanen (Lukko), Tomi Kallio (Växjö, SHL)

LÄHTENEET: Niko Karhu (TUTO), Mikko Lehtonen (KooKoo), Jakub Nakladal (Stockton, AHL), Steven Seigo (Dinamo Riika, KHL), Alexander Ruuttu (Tingsryd, SWE), Joonas Sammalmaa (Jukurit), Otto Karvinen (Sport), Markus Seikola, Marko Virtala, Rasmus Kulmala (TUTO), Jasper Lindsten (TUTO), Niclas Lucenius, Kalle Moisio (TUTO)

*ARVIO: *Kesän muutokset olivat maltillisia, sillä iso osa lähtijöistä vaihtoi seuraa jo kevättalvella. Puolustuksen isäntä Jakub Nakladal on merkittävä menetys eivätkä takalinjat ole ainakaan vahvistuneet. Steven Seigo lähti KHL:ään ja lupaava Mikko Lehtonen Kouvolaan, ja ainoa takuulla liigatason vahvistus on kokenut Harri Tikkanen. Viime kausina pakostakin peliaikaa saaneille nuorille on siis tarjolla minuutteja myös tulevana talvena.

Muita osa-alueitaan turkulaiset vahvistivat senkin edestä. Eric Perrin on kovan luokan kaappaus sentteriosastolle ja Jerry Ahtola sekä Dave Spina tuovat tehoja ja virtaa laidoille. Maalivahtiosastolla on ruuhkaa, kun viime kauden kaksikko Teemu Lassila - Aleksandar Georgijev sai seuraa Lukossa luukkuvahdiksi jumittuneesta Oskari Setäsestä. TPS:n hyökkäyskalusto on sarjan kovimpia ja sai viimeisenä vahvistuksena keväällä Växjön kapteenina SHL:n mestaruuden voittaneen Tomi Kallion.

*URHEILUTOIMENJOHTAJA ANTERO NIITTYMÄKI: *"Kallion myötä joukkue alkaa näyttää melkein valmiilta. Haimme markkinoilta turkulaisuutta ja urheilullisuutta. Ensimmäisessä on onnistuttu nykypäivän mittareilla hyvin, ja valmentajien kanssa käytyjen keskustelujen perusteella urheilullisuuskin on hyvällä mallilla - ryhmä on ollut kesällä erittäin aktiivinen ja omatoiminen ryhmä, juuri kuten haluammekin, ja pelaajat ovat innoissaan alkavasta kaudesta sekä tekemistämme muutoksista. Yksi puolustaja on vielä hakusessa, katsotaan mitä sen suhteen tapahtuu lähiviikkojen aikana. Henrik Tallinderin kanssa on keskusteltu hyvässä hengessä, mutta muutossa Eurooppaan perheen kanssa monen Amerikan-vuoden jälkeen on monta liikkuvaa osaa, joista kaikki vaikuttavat kaikkeen."

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat