Lentisvalmentaja Berruto jätti Italian maajoukkueen

Suomeakin valmentanut Mauro Berruto ei jatka enää Italian lentopallomaajoukkuen peräsimessä.

urheilu
Mauro Berruto
Ville Vuorinen

Italian lentopalloliitto FIPAV on ilmoittanut (siirryt toiseen palveluun), että maan lentopallomaajoukkuetta valmentanut Mauro Berruto ei jatka enää tehtävissään. Berruto työskenteli Italian peräsimessä vuodesta 2011 asti.

Berruto on italialainen huippuvalmentaja, joka käskytti myös Suomen lentopallomiehiä vuosina 2005-2010. Tuona aikana Suomi saavutti lentopallohistoriansa parhaimman tuloksen. Vuoden 2007 EM-kisoista oli kotiintuliaisena hieno neljäs sija.

Italian päävalmentaja hän saavutti joukkueen kanssa muun muassa pronssia Lontoon olympialaisista 2012 ja hopeaa EM-kisoista vuosina 2011 ja 2013.

Tänä kesänä Berruto nousi otsikoihin kovista otteistaan Italian maajoukkuepelaajien suhteen. Valmentajan mitta täyttyi neljään joukkueen tähtipelaajaan, jotka ravasivat Maailmanliigan aikana turhan pitkillä yöjuoksuilla. Berruto heitti miehet ulos joukkueesta.

Berruto kertoi itse erosta ja sen taustoista blogissaan. (siirryt toiseen palveluun) Hän muun muassa kiittää pelaajia ja väkeä maajoukkueen ympärillä.

Lähteet: Mauro Berruton blogi, FIPAV

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat