1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Lehikoiselle kultaa ja kisaennätys 400 metrin aidoissa

Toiseksi tullut hävisi lähes kolme sekuntia ikäkausiennätyksen tehneelle Lehikoiselle Euroopan Nuorten Olympiafestivaaleilla.

Kuva: EPA

Helsingin IFK:n Viivi Lehikoinen juoksi ylivoimaiseen voittoon tyttöjen 400 metrin aidoissa Euroopan Nuorten Olympiafestivaaleilla Georgian Tbilisissä.

Lehikoisen voittoaika 57,74 kirjattiin samalla myös uudeksi EYOF-ennätykseksi ja Suomen 16- ja 17 -vuotiaiden ikäkausiennätykseksi. Se on myös Suomen naisten kauden kärkiaika.

Kilpailun toiseksi tuli Ranskan Iman Jean ajalla 1.00,57 ja pronssin vei Norjan Marie Skjaeggestad ajalla 1.01,06.

– Tavoitteena oli parantaa Suomen ennätystä ja tuntuu uskomattomalta, että aika alkaa 57:llä, tuore kultamitalisti kertoi heti juoksun jälkeen.

– Meni kuin vettä vaan, eikä ollut mitään ongelmia. Kuudellatoista hän pääsi välit helposti, ja varmasti oli nappi juoksu hänelle. Rytmin muutos tuli vielä hienosti lopussa. Hyvin rento ja tasapainoinen suoritus, yleisurheiluvalmentaja ja Lehikoisen toinen henkilökohtainen valmentaja Mervi Laurén kertoo.

– Onnittelut Jussi Ihamäelle, joka on tällä hetkellä päävastuussa Viivin valmentamisesta. Aivan mahtavaa yhteistyötä, Laurén lisää.

Edellinen EYOF-ennätys tyttöjen 400 metrin aidoissa oli 58,01.