Antidopingtoimikunta: Mo Farahia ei syytä epäillä mistään

Yhdysvaltain antidopingviranomaiset haastattelivat Farahia eivätkä löytäneet mitään viitteitä siihen, että olympiavoittajan harjoitusmetodit olisivat rikkoneet dopingsäädöksiä.

Britannian Yleisurheiluliiton ja Yhdysvaltain antidopingtoimikunnan tekemän selvityksen mukaan Mo Farahia ei epäillä mistään rikkomuksesta, vaikka hänen valmentajansa Alberto Salazar on edelleen tutkinnan alla dopingepäilyjen vuoksi.

Brittijuoksijan harjoitusmetodeita Salazarin Nike Oregon Projektissa ei ole liiton mukaan syytä kyseenalaistaa ja tuplaolympiavoittajan osallisuudesta doping rikkeisiin ei ole mitään viitteitä.

– UK Athletics ottaa jatkossakin doping rikkeet urheilussa erittäin vakavasti ja tulee avustamaan UK Anti-Doping järjestöä ja muita alan toimijoita heidän tärkeässä työssään aina kun on tarvetta, Yleisurheiluliitto tiedottaa BBC:n mukaan. (siirryt toiseen palveluun)

Väitteiden tutkinta aloitettiin BBC Panoraman tekemän paljastusohjelman jälkeen, jossa Salazarin johtaman Nike Oregon Projektin väitettiin rikkoneen useita dopingsäädöksiä.

Farahia ei ole missään vaiheessa syytetty rikkeistä ja Salazar on koko ajan kiistänyt häntä kohtaan esitetyt väitteet.

Myös Yhdysvaltain anti-doping toimikunta haastatteli Farahia rutiinitoimenpiteenä Salazarin tutkintaan liittyen ennen miehen osallistumista viime viikonlopun Timanttiliigaan Lontoon Anniversary Gameseissä.