Suora

  • Teroottisia novelleja ja kolmioloikkaa

Emilia Kanervalle pronssia EYOF-judossa

Kanerva oli pettynyt, mutta arvosti mitalin saamista "huonona päivänä".

urheilu
Emilia Kanerva
Petri Kanerva

Kirkkonummen Judoseuran Emilia Kanerva nousi pronssikorokkeelle Euroopan Nuorten Olympiafestivaaleilla torstaina.

Hallitseva alle 18-vuotiaiden Euroopan mestari Kanerva otti rutiinivoiton israelilaisesta Gili Segre Sharirista seitsemän pisteen heittosuorituksella viiden pisteen sidonnalla.

Kanerva taisteli tiensä pronssiotteluun semifinaalissa, jossa hän kohtasi georgialaisyleisön edessä vahvoja otteita esittäneen Georgian Eteri Lipartelianin.

Liparteliani voitti alle 57-kilon painoluokan EYOF-kultaa. Toiseksi tuli Puolan Anna Paula Dabrowska.

– Pronssimatsista jäi hyvät fiilikset, vaikka lähdin siihen huonoilla fiiliksillä semifinaalitappion takia. Finaaliin pääsy oli niin pienestä kiinni. Minulla oli monta tosi lähellä -pistetilannetta ja vastustajalla oli enemmän varoituksia. Tänään ei vaan oma judo kulkenut hyvin. En oikein saanut omia tekniikoita ja tuntui ettei oikein mikään onnistununt. Mutta hyvä kuitenkin huomata, että myös huonoinakin päivinä pystyy ottamaan mitalin, Kanerva kertoo.

– Ensi viikolla on vuorossa nuorten MM-kisat Bosnia-Hertsegovinassa. Lähden kisoihin ykkössijoitettuna, mutta tiedän, että siellä on tosi kovia vastuksia tulossa. Nyt pitää ottaa tarkemmin ja tehdä joitain asioita eri tavalla. Matsi kerrallaan, Kanerva lisää.

Lähteet: Suomen Olympiakomitea

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat