Suora

  • Tenniksen Ranskan avoin turnaus: päivän ottelu
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Irwin vai Frederik – Kumman biisi kuvastaa paremmin Sasu Salinin elämää Kanarialla?

Sasu Salin viihtyy Espanjan Kanariansaarilla, jossa Suomi-kulttuuria näkyy kaduilla ja Gran Canarian otteluissa. Susijengissä veijari yrittää saada uudet tulijat tuntemaan olonsa mukavaksi.

urheilu
Sasu Salin
Sasu Salin.Lehtikuva

Sasu Salinin arki koki melkoisen muutoksen helmikuussa, kun Susijengin luottopelaaja siirtyi Slovenian Ljubljanasta Espanjan Kanariansaarille. Suomalaisten suosikkilomakohteessa aurinkoa tuli lisää, kuten myös vauhtia kentällä.

- Espanjan liigassa pelit ovat paljon kovempia kuin Slovenian liigassa. Paljon on jengejä, jotka pystyvät voittamaan kenet vaan. Euroliigan voittaja löytyy ja kovia jengejä. Hyviä pelejä on tullut paljon ja siihen vielä Eurocup ensi kaudella päälle, Salin sanoo Yle Urheilulle.

Salin viihtyy hyvin Gran Canarian joukkueessa, jonka kanssa teki vastikään jatkosopimuksen. Liiga on hyvä, ja myös elämä lämpimillä saarilla maistuu. Suomalaisia kävelee vastaan huomattavasti enemmän kuin viileämmässä Sloveniassa.

- Väkeä on tullut juttelemaan ja vetämään hihasta, jos on ollut hyviä pelejä. Tai jos ei ole ollut niin hyviä, niin on siitäkin saanut kuulla. Suomen lippuja näkyy pelissä ja Suomi-kerhon ovella olen kerran käynyt kääntymässä.

Junnuilla on helpompi tulla, kun siellä on yksi vähän hölmömpi kaveri. Ei ole ainakaan paineita siitä, että pitäisi olla se itse.

Sasu Salin

Kanariansaaret on jo pitkään ollut suomalaisten suosikkikohde, josta on tehty vuosien saatossa myös useampi kappale. Kumpi kuvastaa paremmin Salinin arkea, Irwin Goodmanin Las Palmas vai Frederikin Gran Canaria?

- Irwinin Las Palmas. Sitä tuli nuorempana itse laulettua usein ja Frederikin biisi on vähän tuoreempi juttu. Se ei ehkä iske ihan samalla lailla. Voin laulaa, jos haluat, Salin hymyilee.

"Junnuilla helppo tulla, kun on yksi vähän hölmömpi kaveri"

Las Palmas pääsee Salinin mukaan myös Susijengin soittolistalle, kunhan sellainen tehdään. Koripallomaajoukkue on muutoksessa, kun useampi kokenut pelaaja on poissa ja uusia nuoria puskee tilalle. Se tarkoittaa lisävastuuta kaikille ryhmässä jo pidempään olleille.

- Itsekin olen muutaman vuoden ollut jo ja kun nuoria tulee, niin yritän heidät saada tuntemaan oloaan mukavaksi. Yritän auttaa siinä ja olla yhtä letkeä kuin aina ennenkin, Salin kertoo.

- Huumori yleensä auttaa aika hyvin. Junnuilla on helpompi tulla, kun siellä on yksi vähän hölmömpi kaveri. Ei ole ainakaan paineita siitä, että pitäisi olla se itse.

Suomi kohtaa Ranskan harjoitusottelussa lauantaina 1. elokuuta. Ottelu alkaa Yle Areenassa klo 20.25 ja TV1:ssa kello 21. Yle näyttää Susijengin otteet EM-kisoissa 5. syyskuuta alkaen.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat