100 suomalaista kertoi: Hän on kaikkien aikojen paras suomalainen ralliautoilija

Peräti kaksitoista miestä sai kannatusta, kun Yle Urheilu kysyi Jyväskylän MM-rallin katugallupissaan tasan sadalta suomalaiselta, kuka on kaikkien aikojen paras suomalainen ralliautoilija.

Tommi Mäkinen on monen suomalaisen mielestä Suomen kaikkien aikojen paras ralliautoilija. Kuva: Jarno Ranta

JYVÄSKYLÄ. Nelinkertainen maailmanmestari Tommi Mäkinen nousi selväksi ykköseksi Yle Urheilun kyselyssä. Sadasta vastaajasta Toyotan tulevan tallipäällikön valitsi kaikkien aikojen parhaimmaksi suomalaiseksi ralliautoilijaksi 45.

Mäkinen oli sekä miesten että naisten suosikki, sillä häntä kannatti 32 miestä ja 13 naista. Kakkoseksi kiilasi Juha Kankkunen 22 äänellä ja kolmanneksi Marcus Grönholm 11 äänellä.

Kannatusta saivat myös Hannu Mikkola (5), Markku Alén (5), Timo Mäkinen (3), Mikko Hirvonen (2), Jari-Matti Latvala (2), Harri Rovanperä (2), Ari Vatanen (1), Simo Lampinen (1) ja Henri Toivonen (1).

Ainoastaan naisten ääniä keräsivät Rovanperä, Hirvonen ja Vatanen sekä miesten Lampinen, Toivonen, Mikkola ja Timo Mäkinen.

Yle Urheilun kyselyyn osallistui 73 miestä ja 27 naista keskiviikkona ja torstaina.

Tommi Mäkisen neljä peräkkäistä MM-kultaa toivat voiton

Valtaosa vastaajista piti Tommi Mäkistä parhaimpana, koska hän voitti neljä maailmanmestaruutta peräkkäin vuosina 1996-1999. Muita perusteluja olivat muun muassa naapurista tuttu ja oman lapsuuden suosikkikuljettaja, jolla oli räväkkää tekemistä ja antoi mennä lujaa rallista toiseen.

Suomalaiset kehuivat Mäkistä myös siitä, että hän jaksaa yhä pakertaa ralliautoilun parissa intohimoisesti.

Kankkunen puolestaan oli muutamien lapsuuden suosikkikuljettaja, joka toi Suomen maailmankartalle. Myös nelinkertaisen maailmanmestarin kokemus sai ylistystä.

Grönholmia sen sijaan kehuttiin muun muassa siitä, että hän ajoi autoaan kuin kirkkorekeä.