Suora

  • Huuhkajia ja panelistijuoruja
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Neziri käänsi katseet jo Kuortaneelle – "Olin luottavainen, että raja olisi mennyt jo täällä"

Nooralotta Neziri haaveili MM-kisarajan alituksesta Porin Kalevan kisoissa, mutta kylmä ilma kangisti. Neziri panee nyt suuren painon Kuortaneen Eliittikisoihin.

urheilu
Nooralotta Neziri
Nooralotta NeziriLehtikuva

Nooralotta Neziri pääsi juoksemaan kotiyleisönsä eteen ja otti tästä kaiken ilon irti. Suomen mestaruus 100 metrin aidoissa irtosi selvällä erolla muihin mitalisteihin, mutta se, mitä Neziri oli kisasta tullut hakemaan – MM-kisaraja – jäi rikkomatta. Nezirin loppuaika oli 13,08, kun kisaraja on 13,00.

- Tulos oli onneksi ihan sellainen ok. Ajattelin alkuerän jälkeen, kun se kangisti jo niin paljon, että tuleekohan finaalista mitään, kun iltaan vielä kylmenee. Olen tosi tyytyväinen, että sain tuon verran itsestäni irti, Neziri kertoi Yle Urheilun haastattelussa.

- Kunniakierroksen tekeminen kotiyleisön edessä tuntui tosi hienolta tuntui. Olin päättänyt etukäteen, että kävi miten kävi, niin käyn tekemässä kunniakierroksen. Tämä on niin harvinaislaatuinen tilanne.

"Nyt täytyy vain odottaa"

Nezirillä on vielä kaksi mahdollisuutta rikkoa Pekingin MM-kisaraja. Toinen on ensi viikon lauantaina Kuortaneen Eliittikisoissa ja toinen kahta päivää myöhemmin Espoossa. Neziri tarkistikin jo Kalevan kisojen alkuerien jälkeen, millaista säätä Kuortaneelle on luvattu.

- Sinne on luvattu lauantaiksi 23 astetta ja aurinkoista, tosin sunnuntaina pitäisi sataa. Toivotaan, että se ei siirry lauantaille, Neziri naurahti.

- Vaikka sitä ei uskoisi, niin se on todella suuri ero, mitä kropasta pystyy parhaimmillaan saamaan irti, kun on lämmintä. Silloin juoksu on paljon aukinaisempaa ja rennompaa.

Turun Urheiluliittoa edustava Neziri on toipunut hyvin alkukesästä vaivanneesta jalkavammastaan ja hänen harjoituksensa ovat menneet hyvin. Neziri onkin hyvin luottavainen MM-kisarajan rikkoutumiseen.

- Olin luottavainen, että se olisi mennyt jo täällä. Kyllä se kunto siellä on ja kaikkien näiden vaikeuksien jälkeen täytyy nyt vain odottaa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat