Suora

  • Rallin MM, mahtava rallikausi 2018
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Sensaatio moukarihäkissä – Korpelan kahdeksan vuoden mestaruusputki katkesi!

Merja Korpela on hallinnut naisten moukaria Suomessa kahdeksan vuoden ajan. Porin Kalevan kisoissa Korpela syrjäytettiin valtaistuimeltaan.

urheilu
Inga Linna
Inga LinnaLehtikuva

Riihimäen Kiskon 20-vuotias Inga Linna on ollut tällä kaudella loistavassa heittovireessä. Hän on parantanut ennätystään 7,5 metriä ja napsinut arvokkaitakin päänahkoja kesän kisoissa. Kalevan kisoissa Linna päätti Merja Korpelan huikean kahdeksan vuoden voittoputken, kun hän heitti Suomen mestariksi tuloksella 67,29.

Tämä ei ollut ensimmäinen kerta, kun Linna kukisti Korpelan kovassa kisassa. Linna katkaisi Korpelan yhdeksän vuoden voittoputken Kaustisen moukarikarnevaaleilla kesäkuun loppupuolella. Tuolloin Korpela oli vain tyytyväinen, että nuoret moukarinaiset ovat nostaneet profiiliaan.

- Olihan se (Korpelan voittaminen) kova juttu, mutta se oli tavoiteena. Sitä tulin sitä hakemaan, Linna sanoi Yle Urheilun haastattelussa, mutta myönsi, ettei vielä kauden alussa olisi uskonut mestaruuteen.

- Mitaliin uskoin, mutta kultaan en uskonut vielä tänäänkään. Tekniikkani on kehittynyt ja ominaisuudet kunnossa, jos minulla ongelmia, ne ovat pään sisällä.

Kalevan kisoissa pronssia otti tällä kertaa Kaustisen Pohjan-Veikkojen Jenni Penttilä, joka heitti viimeisellään tuloksen 63,85.

Suosittelemme

Tuoreimmat