Suora

  • Leluja ja lentopalloa
  • Urheiluruutu

Superlupaus otti mestaruuden debyyttikympissään – "Olisin voinut jatkaakin"

Alisa Vainio otti loistavalla taktisella juoksullaan naisten 10 000 metrin mestaruuden. Tuore mestari olisi jaksanut juosta pidempäänkin.

urheilu
Alisa Vainio
Lehtikuva

Rovaniemen Lapin Johanna Peiponen lähti 10 000 metrillä muilta karkuun heti startista, mutta Lappeenrannan Urheilu-Miesten Alisa Vainio kuroi Peiposen etumatkan kiinni ja meni ohi. Vainio voitti Peiposen yli kuudella sekunnilla eikä ollut kisan jälkeen edes väsynyt. Kunniakierroskin sujui lähestulkoon samaa vauhtia kuin itse kilpailu.

- En uskonut mestaruuteen. Yritin vain ottaa Johannaa kiinni. Kyllähän sitä olisi voinut jatkaa, jos sitä matkaa olisi vielä ollut, debyyttikymppinsä radalla aikaan 32.58,17 juossut Vainio totesi Yle Urheilun haastattelussa.

- Tavoitteeni oli juosta alle 34 minuutin, mutta vähän painoi pohkeissa tuo (lauantain) viisi tonnia. Olisi mennyt kovempaa, jos ei olisi ollut viittä tonnia alla.

Perjantaina Vainio otti hopeaa 5 000 metrin kisassa ja heinäkuussa hän voitti pronssia alle 19-vuotiaiden EM-kilpailuissa Vainio 3 000 metrin esteissä. Vasta 17-vuotias Vainio on juoksijalupaus, jolle käy matka kuin matka, mutta hän on myös erittäin monipuolinen urheilija. Tämän lisäksi hän juoksee useita eri matkoja ja on pelannut myös jääkiekkoa, jääpalloa ja harrastanut pikaluistelua. Vainio ei ainakaan vielä aio keskittyä millekään matkalle.

- Kaikki pitkät matkat ovat kivoja. Missä juostaan enemmän kuin kaksi kierrosta, niin se on kivaa, Vainio naurahti.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat