1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Selkävamma pakottaa Nyströmit pois SM-finaaleista

Beach volley -pari joutuu jättämään myös maailmankiertueen osakilpailun väliin.

Erika ja Emilia Nyström pitävät taukoa, kunnes Emilian selkä on parempi. Kuva: Lentopalloliitto

Beach volley -pari Erika ja Emilia Nyström joutuu jättämään lajin SM-finaalit väliin. Turnaus pidetään viikonloppuna Jyväskylässä.

Syynä on Emilia Nyströmin selkävamma, joka on pitänyt parin poissa kentiltä Bakun Euroopan kisojen jälkeen.

– Päätettiin siskon kanssa, että ei lähdetä turnaukseen. Minulla on ollut kuntoutusta kaksi viikkoa, enkä ole ollut pallon kanssa kosketuksissa. En halua lähteä puolikuntoisena pelaamaan, kun taso alkaa olla jo niin kova, Nyström kertoo.

– Selästä otettiin magneettikuvat, ja sieltä on löydetty kuivumaa ja kissing spine -tyyppistä ongelmaa, jossa kaksi nikamaa koskettaa toisiaan aiheuttaen kipua taaksetaivutuksessa, Nyström selventää.

Selkä on vaivannut Nyströmiä jo aiemmin keväällä. Hän arvioi, että Norjan kylmät kelit saattoivat osaltaan ärsyttää selkää. Siskokset olivat lähellä jättää myös Bakun kisat väliin.

Vamma vaikuttaa kaksikon suunnitelmiin myös SM-kisojen jälkeen. Emilia Nyströmillä on sairaslomaa kahdeksanteen päivään asti, jonka jälkeen pari katsoo, miten edetään.

He jättävät joka tapauksessa Yhdysvaltain Long Beachilla 18.-23. elokuuta järjestettävän Grand Slam -turnauksen väliin.

Selkävamma on isku parin ensi vuoden olympiahaaveille. Nyström suhtautuu tilanteeseen rauhallisesti.

– Se on kuitenkin yksi turnaus muiden joukossa. Tämä on meidän työ, ja välillä tulee loukkaantumisia. Ensin hoidetaan kroppa kuntoon, ja sitten katsotaan asiaa eteenpäin.