Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Sundberg hakee ensimmäistä arvokisamitaliaan – tällä joukkueella Suomi lähtee MM-kisoihin

Suomi lähtee isolla joukkueella judon MM-kisoihin Kazakstaniin. Suomen joukkueen kirkkain tähti on Jaana Sundberg.

urheilu
Jaana Sundberg
Jaana Sundberg.Suomen Judoliitto / Aliisa Piirla

Suomi lähettää seitsemän urheilijan suuruisen joukkueen judon MM-kisoihin Kazakstaniin. Kisajoukkueen muodostavat kaksi naista ja viisi miestä. Joukkue on suurin sitten vuoden 1992 Barcelonan olympiakisojen joukkueen (myös seitsemän urheilijaa) tällä tasolla. Judon MM-kisat käydään 24.-30. elokuuta Kazakstanin pääkaupungissa Astanassa.

Suomen joukkueen valmennusjohdossa syyskuun alussa väistyvä päävalmentaja Pascal Tayot ja tehtävän ranskalaiselta vastaan ottava Jaakko Saari vastaavat kisoissa aika kaksijakoisesta joukkueesta.

- Joukkue on todellakin kohtuullisen suuri ja kaksijakoinen: melkein puolet (Katri Kakko, Jaakko Alli, Samuli Viitanen) on nuoria judokoita, jotka kilpailevat ensimmäisen kerran tällä tasolla. Heidän mukaan ottamisella katsomme jo seuraavalle olympiaadille, Saari totesi liiton tiedotteessa.

Kokeneempaa osastoa kisajoukkueessa ovat viidensiin MM-kisoihin lähtevä Jaana Sundberg, kolmansiin kisoihinsa lähtevä Juho Reinvall sekä toisiin MM-taistoihin mukaan lähtevät Eetu Laamanen ja Antti Virta.

MM-kisat ovat jaettavien mitalien ja sijoitusten lisäksi myös tärkeä osa Rion olympiakarsintoja.

Suomen ykkösjudoka Jaana Sundberg hakee ensimmäistä arvokisamitaliaan, kun taas muiden tavoitteet ovat lähinnä otteluvoittojen hakemista. Sundbergin valmistautumista ovat häirinneet loukkaantumiset, mutta ne alkavat olla voitettu kanta.

- Muille urheilijoillemme jo parillakin otteluvoitolla voi tulla mukavia määriä olympiakarsintapisteitä, Saari muistutti.

Lähteet: Suomen Judoliiton tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat