1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

"Chelsea ylivoimaisesti stabiilein – Arsenalilla yksinkertaisesti huono puolustus"

Aki Riihilahti liputtaa luonnollisesti entisen seuransa Crystal Palacen puolesta alkavalla valioliigakaudella. Hallitseva mestari Chelsea on Riihilahden mielestä muita edellä.

Chelsean päävalmentaja Jose Mourinho. Kuva: EPA

Jalkapallon Englannin Valioliiga käynnistyy lauantaina. Suomalaiset saivat lähietäisyydeltä näytteen Liverpoolin joukkueesta viikko sitten, kun joukkue kohtasi HJK:n Helsingin olympiastadionilla.

Liverpool on muuttunut rutkasti viime kaudesta. Pois lähti etunenässä seuralegenda Steven Gerrard (LA Galaxy) ja hyökkääjä Raheem Sterling (Manchester City). Uusia pelaajia ovat mm. James Milner, Roberto Firmino ja  Christian Benteke.

HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti ei ole vakuuttunut Liverpoolin iskukyvystä.

- Päävalmentaja Brendan Rodgersille ja hänen pelityylilleen sopii, ettei siellä ole mitään suuria tähtiä. Se on ihan hyvin koottu joukkue, mutta sillä ei ole mitään käyttöä mestaruustaistelussa. Se on selvä asia, Riihilahti uskoo.

Suurin suosikki mestariksi ei yllätä ketään. Jose Mourinhon luotsaama Chelsea pystyi viime kaudella ylivoimaisesti tasaisimpaan kauteen, eikä Riihilahti odota mitään mutta tältäkään kaudelta.

Arsenal saattaa olla pitkäänkin mukana kärkitaistelussa, mutta niin pitkään, kun heillä on Laurent Koscielny ja Per Mertesacker kentällä, he eivät voi voittaa mestaruutta.

Aki Riihilahti

- Chelsea on ylivoimaisesti stabiilein. Manchester City on se, joka pystyy haastamaan. Arsenal pystyisi jos joukkueella olisi paremmat keskuspuolustajat. Arsenalilla on muuten hyvä joukkue, mutta sillä on yksinkertaisesti huono puolustus. Arsenal saattaa olla pitkäänkin mukana kärkitaistelussa, mutta niin pitkään, kun heillä on Laurent Koscielny ja Per Mertesacker kentällä, he eivät voi voittaa mestaruutta. Manchester Unitedilla on sauma ainoastaan jos saa hyvän alun kaudelle.

Samoja joukkueita povataan käytännössä joka vuosi kärkinelikkoon, joten voimasuhteet eivät millään tahdo muuttua.

- Kärkinelikon takana Everton, Southampton, Liverpool ja Tottenham voivat päästä tuntumaan. Kaikki muut kilpailevat putoamista vastaan. Tilanne on käytännössä sama kuin aiempina vuosina, hän toteaa.

- Nousijajoukkueista Bournemouth, Watford tai Norwich, on vaikea sanoa. Riippuu millaisen alun saavat. Watford vaikuttaa etukäteen jopa heikolta.

- Crystal Palace on minulle todella tärkeä seura ja suurena fanina haluaisin sanoa, että joukkue on valmiimpi Valioliigaan, mutta valitettavasti se ei ole. Tavoite voi vain ja ainoastaan olla säilyminen, vaikka varmasti monet miettivät jo tasonnostoa, entinen Crystal Palace-pelaaja pohtii.

Kuka sitten on Riihilahden kirjoissa valioliigakauden mielenkiintoisin pelaaja?

- Yannick Bolasie, Riihilahti sanoo pilke silmäkulmassa. Pakkohan minun on sanoa joku Palacen pelaaja.

- Lisäksi minua kiinnostaa todella paljon, miten Bastian Schweinsteiger pystyy pelaamaan tuota sarjaa Manchester Unitedissa. Se on mielenkiintoinen juttu, vaikka pelaaja ei sinänsä ole mielenkiintoisin. On kiinnostava nähdä, miten pelaaja, joka on voittanut kaiken ja ollut Bayernin talismaani usean vuoden ajan, pärjää kun hänet viedään toiseen ympäristöön.