Suomen judolupaus kerää kehuja - "Uskomaton matsipää"

Ensi kuussa judomaajoukkueen päävalmentajan toimessa aloittava Jaakko Saari otti ilolla vastaan lajin kultakimpaleen menestyksen nuorten MM-kilpailuissa.

urheilu
Emilia Kanerva tatamilla.
Katso Urheiluruudun juttu Jaana Sundbergista ja Emilia Kanervasta kuvaa klikkaamalla.

Ranskalaisen Pascal Tayotin syyskuun alussa judon päävalmentajana korvaava Jaakko Saari pitää nuorten MM-hopeaa perjantaina urakoineen Emilian Kanervan parhaana aseena henkistä vahvuutta.

- Judossa voi lähes kaikkia osa-alueita parantaa ja harjoituttaa, mutta kaikkein vaikeinta on rakentaa ottelijalle kivikova ottelupää. Emilian vahvuus on matsipää, se on uskomattoman hyvä, kehuu Saari.

Euroopan mestaruuden kesäkuun alussa voittanut sekä ikä- ja painoluokkansa maailmanlistan ykkönen Emilia Kanerva voitti MM-tatamila neljä ensimmäistä vastustajaansa näytöstyyliin, vaikka finaalissa japanilainen oli liian kova pala.

- Onhan Emilia poikkeuksellinen lahjakkuus. Hänellä on silti takana jo kymmenen vuotta määrätietoista harjoittelua. Kovista saavutuksista huolimatta Emilialla on vielä paljon potentiaalia, niin tekniikan kuin fyysisyyden saralla, näkee tuleva päävalmentaja.

Kanerva itse on puhunut julkisuuteen rohkeasti olympiakullasta jo ennen menestysputkeaan. Hänen pitkän aikavälin tavoitteensa ovat Tokion 2020 ja varsinkin sitä seuraavassa 2024 olympialaisissa.

Kaiken menestyksen keskellä Saari haluaa toppuutella 16-vuotiaan Kanervan ympärillä vellovaa hehkutusta.

- Matka aikuisten MM-mitaleille on pitkä ja paljon on työtä edessä. Emilialla on ollut tiiviiseen tahtiin kolme isoa kilpailua kesällä. Jatkossa pitää osata höllätä, ettei polta itseään loppuun liian aikaisessa vaiheessa, Saari muistuttaa.

Peräti seitsemän suomalaisjudokaa nimetty MM-kisoihin. Lue juttu täältä (siirryt toiseen palveluun)

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat