1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Kallio kuudes harjoituksissa

Renkaat toimivat viime vuonna Indianapoliksessa käytetyillä säädöillä hyvin.

Kuva: Mika Kallion verkkosivut

Indianapoliksen osakilpailun perjantain vapaat harjoitukset olivat varsin onnistuneet Mika Kallion osalta.

Kallio oli yhdistetyissä tuloksissa kuudes jääden reilut 0,5 sekuntia kärkiajan ajaneesta hallitsevasta maailmanmestarista Tito Rabatista.

– Päivä lähti heti aamulla jo hyvin käyntiin, ja ajoin ensimmäisen harjoituksen aikana 27 kierrosta, jotta sain tuntumaa pyörään. Renkaatkin toimivat jo aamulla hyvin, Kallio kiitteli.

Harjoituksiin Kallio lähti viime vuonna Indianapolisissa käyttämillään säädöillä ja vauhti oli yllättävän hyvin kohdallaan.

– Rakensimme pyörän mahdollisimman lähelle viime vuoden säätöjä, ja olen hieman yllättynyt siitä kuinka hyvin pyörä niillä toimi, iloisesti hämmästynyt Kallio totesi.

– Vauhti parani iltapäivän toisissa harjoituksissa vielä lisää, mutta sitä selittää myös radan parantuminen, sillä aamulla rata oli varsin likainen ja liukas.

Päivän toisissa harjoituksissa pääpaino oli takarenkaan kovan ja pehmeän seoksen testaamisessa. Helteisissä olosuhteissa pehmeä seos nousi hieman yllättäen paremmaksi vaihtoehdoksi.

– Vaikka tänäänkin ilman lämpötila oli +30 astetta ja ratakin +50 astetta, niin pehmeä rengas toimi silti paremmin. Viikonlopun haasteena on se, että saamme varsinkin takarenkaan kestämään koko kisapituuden, Kallio sanoi.

Hyvistä harjoitustuloksista huolimatta Kallio ei tavoittele vielä kuuta taivaalta, vaan keskittyy tekemään parhaansa.

– En ole vieläkään saanut sellaista fiilistä ajamiseen kuin se täällä oli esimerkiksi vuosi sitten, joten vielä on paljon tekemistä etenkin ajotuntuman kanssa. Turha tässä on kuitenkaan pää painuksissa kulkea, sillä esimerkiksi säätöjen suhteen olemme nyt päässeet hyvälle alueelle ja vauhti riittää parhaimmillaan lauantain aika-ajoissa kärkeen asti.