1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Barca-luotsi: "Ennakkosuosikin asemalla ei ole mitään väliä"

Sekä Barcelonalla että Sevillalla on loukkaantumishuolia ennen tiistai-illan Super Cupin loppuottelua. Barcelona on TV2:ssa nähtävän ottelun ennakkosuosikki.

Luis Enrique. Kuva: Tomi Hänninen

Mestarien liigan voittaja Barcelona ja Eurooppa-liigan viime kaudella valloittanut Sevilla kohtaavat tiistai-iltana jalkapallon Super Cupissa. Georgian Tbilisissä pelattavaa Uefan Super Cupin finaalia voi jännittää suorana TV2:sta alkaen kello 21.30.

Barcelonan päävalmentaja Luis Enrique tiedostaa, että Sevilla on vahva joukkue.

- Tämä on meidän kauden ensimmäinen virallinen ottelu. Tämä on meille hyvä testi. Tiedämme, että meillä on kova joukkue vastassa. Kohtaamme mestarin ja kilpailijan, Enrique pohti Uefan nettisivuilla. 

Barcelona on ottelun ennakkosuosikki.

- Jokainen titteli on haaste. Katsotaan, miten tässä käy. Ennakkosuosikin asemalla ei ole mitään väliä, sillä ottelu ratkaistaan kentällä. On hienoa pelata Super Cupissa. Meidän pitää pelata hyvin, jos haluamme voittaa.

Barcelona joutuu tulemaan ottelussa toimeen ilman sikotaudissa olevaa tähtihyökkääjä Neymaria ja jalkavaivoista kärsiviä Jordi Albaa ja Douglasia. Epävarmaa on, nähdäänkö reisivammaa potenut Adrianoa kokoonpanossa.

Sevillan päävalmentaja Unai Emeryllä on selvä visio ottelusta.

- Tämä on hieno tilaisuus, jonka haluamme hyödyntää. Barcelona on suosikki, mutta aiomme hyödyntää vahvuuksiamme, jotta Barcelona kaatuisi. Minulla on selvä visio tästä ottelusta, Emery kommentoi.

- Meidän pitää hyökätä ja hyödyntää kaikki avautuvat paikat, joukkueen loukkaantumistilannetta harmitellut Emery jatkoi.

Sevillan kokoonpanosta ovat varmuudella poissa Daniel Carriço (jalan lihasvamma), Nicolas Pareja (nivelsidevamma) ja Steven N'Zonzi (suolistotulehdus). Adil Ramin ja Timothee Kolodziejczakin pelaaminen on epävarmaa. 

Barcelonan todennäköinen avauskokoonpano:

Ter Stegen
Alves
Piqué
Mascherano
Mathieu
Rakitić
Busquets
Iniesta
Messi
L Suárez
Pedro

Valencian todennäköinen kokoonpano:

Rico
Mariano
Coke
Krychowiak
Trémoulinas
Krohn-Dehli
Banega
Reyes
Iborra
Vitolo
Gameiro

Super Cupin finaali Barcelona-Sevilla suorana Yle TV2:lla tiistaina 11.8. klo 21.30-00.30. Ottelu pelataan Georgiassa Tbilisissä ja sen selostaa Matti Härkönen.