Suora

  • Teroottisia novelleja ja kolmioloikkaa

The Daily Mail paljasti yhden urheilijan nimen dopingkohussa

Turkin yleisurheiluliitto on myöntänyt Kansainvälisen yleisurheiluliiton tutkivan asiaa.

urheilu
Elvan Abeylegesse
Elvan AbeylegesseEPA

The Daily Mailin (siirryt toiseen palveluun) mukaan turkkilainen Elvan Abeylegesse, 32, kuuluu niihin 28 yleisurheilijan joukkoon, jonka antama testitulos on ollut epäilyttävä. Kansainvälinen yleisurheiluliitto (IAAF) on ilmoittanut, että vuosien 2005 ja 2007 MM-kisojen dopingnäytteiden uudelleen testaaminen on tuottanut 32 uutta ristiriitaista löydöstä ja löydökset koskevat 28 urheilijaa.

Etiopialaissyntyinen Abeylegesse sai Osakan MM-kisoissa 10 000 metrillä hopeaa hävittyään loppukirissä Etiopian Tirunesh Dibaballe. Jos brittilehden väite pitää paikkansa, nousee yhdysvaltalainen Kara Goucher hopealle ja britti Jo Pavey pronssille.

IAAF ei ole vielä julkistanut epäilyttävien testitulosten antajia, mutta vakuutti, ettei yksikään näistä osallistu Pekingin MM-kisoihin. Turkin yleisurheiluliitto (TAF) ilmoitti keskiviikkona, ettei Abeylegesse osallistu MM-kisoihin, koska ”on loukkaantunut viime hetkillä”. Torstaina liitto tiedotti Abeylegessen tilanteesta aivan jotain muuta.

- Olemme valitettavasti saaneet tietää, että IAAF haluaa selvityksen Abeylegessen antamista näytteistä, jotka hän on antanut vuosina 2005-2007, TAF:n sivuilla (siirryt toiseen palveluun) kerrottiin.

Vuosi Osakan MM-kisojen jälkeen Abeylegesse saavutti Pekingin olympiakisoissa hopeaa sekä 5 000 että 10 000 metrillä.

Lähteet: The Daily Mail, TAF, SVT

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat