Nikkanen varmana: ”Suomen ennätys riittää finaaliin"

Miina Nikkasen itseluottamus ja hyppyvarmuus ovat kohdallaan. Hän matkusti torstaina muun joukkueen mukana viimeistelyleirille Hong Kongiin.

Minna Nikkanen Kuva: Lehtikuva

Minna Nikkanen on parantanut seiväshypyn Suomen ennätystä tänä kesänä kolme kertaa. Kuortaneen Eliittikisoissa meni rikki yksi virstanpylväs, kun hän hyppäsi ulkoratojen Suomen ennätyksen 460.

- Hyvin on lähtenyt nousujohteisesti ja treenit on mennyt viime päivinä hyvin, toteaa rauhallinen Minna Nikkanen Yle Urheilun haastattelussa.

Pekingissä olosuhteet ovat erilaiset kuin Suomessa. Viimeistelyleirin tavoitteena on totuttautua vähitellen lämpimään ilmanalaan.

- Tietysti siellä on pieni totuttautuminen kuumaan ilmanalaan, mutta en usko, että kroppa tyhjenee millään tavalla. Totun yleensä hyvin lämpimään, sinne on kiva päästä, miettii Nikkanen.

Koko setti mukaan

Nikkanen on pakannut matkalle kaikki seipäänsä. Paketista löytyy eri jäykkyyksiä, myös sellaisia, joilla hypätään ennätyksiä.

- Olen pakannut mukaan koko setin, siellä on myös se yksi käyttämätön. Kyllä täytyy ajatella, että jos on sellainen fiilis, että pystyy hyppäämään isommalla, niin se on mukana, kertoo Nikkanen.

Suomen joukkueesta lähti torstaina kohti Hong Kongia ja viimeistelyleiriä toinen suomalaisurheilijoiden ryhmä. Yleisurheilun MM-kilpailut Pekingissä alkavat 22. elokuuta.