Ajo hyvässä vauhdissa Tshekin helteessä

Niklas Ajo oli Tshekin GP:n harjoitusten 11:nneksi nopein. Tshekissä ajetaan helteisessä säässä.

Kuva: RBA Racing Team.

Tshekkiä hellivä helleaalto tietää tuskaa Brnon pidoltaan äärimmäisen haastavaa rataa kiertäville MotoGP-sarjan kuljettajille. Niklas Ajo ylsi Tshekin GP-viikonlopun avauspäivänä kelpo vauhtiin viimeistelemällä Moto3-luokan harjoitusten 11. nopeimman ajan.

Iltapäivän harjoituksessa ilman lämpötila kohosi 31 asteeseen ja radan pinnasta mitattiin vielä 13 pykälää enemmän.

- Olihan siellä tosi liukasta. Tämä Brnon rata on helteellä vähän samanlainen kuin Jerez. Silloin pito katoaa lähes kokonaan. Olosuhteet ovat kuitenkin kaikille samat, joten se siitä. Ei auta muuta kuin vain vetää, tähdentää Ajo.

RBA Racing-tiimin suomalaiskuljettaja ajoi KTM-pyörällään aamun harjoituksessa yhdeksänneksi ajalla 2.09,477. Iltapäivän jaksolla 5,4 kilometrin mittainen rata taittui aikaan 2.10,249.

Ajo oli olosuhteisiin nähden tyytyväinen sijoitukseensa.

- Olin jopa yllättävänkin korkealla, kun ottaa nämä ylimääräiset tapahtumat huomioon. Tästä on ihan hyvä jatkaa. Fiilis ajamiseen ja pyörään on kohdallaan.

Perjantain kiireisin kuljettaja oli sarjaa ylivoimaisesti johtava britti Danny Kent ajalla 2.08,483, josta Ajo jäi 0,994 sekuntia. Kent kellotti parhaansa iltapäivän harjoituksessa.