Suora

  • Katowice Minor CS:GO
  • Jääkiekkokierros
  • Suomen Urheilugaala
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Suomen korisjunioreilta upea saavutus - MM-kisat kutsuvat!

Suomi on mukana ensi vuonna koripallon 17-vuotiaiden MM-kisoissa.

urheilu
Koripallo yleinen
EPA

Suomen alle 16-vuotiaiden poikien koripallomaajoukkue teki mahtavan tempun EM-kisoissa.

Suomi voitti Serbian 68-63 ottelussa sijoista 5-8. Voitto tarkoittaa sitä, että Suomi selviytyi ensi vuonna pelattaviin 17-vuotiaiden MM-kisoihin Espanjaan. Paikka MM-kisoissa on Suomen junioreille ensimmäinen kautta aikojen.

Suomi pelaa vielä sunnuntaina viidennestä sijasta Ranskaa vastaan.

Elias Valtosen lay-up vei Suomen viiden pisteen johtoon 66-61, mutta Serbia pääsi kaventamaan vapaaheitoilla eron takaisin kolmeen. Serbia pyrki rikkomaan Suomea ja Tomas Pihlajamäki onnistui juonittelemaan itselleen heittotilannevirheen kaaren takaa.

17 sekuntia ennen loppua Pihlajamäki pääsi astelemaan vapaaheittoviivalle tietäen, että yksikin kolmesta vapaaheitosta riittää pistämään pelin käytännössä pakettiin. Pihlajamäki naulasikin yhden ja Serbia ei saanut kunnon kavennusyritystä aikaan. Miika Heinonen viimeisteli loppulukemat vapaaheittoviivalta.

- Eilisessä oli jo iso lataus koko porukalla, niin pelaajilla kuin henkilökunnallakin. Ei ollut helppoa lähteä peliin, vaikka tiedostimme panoksen ja alussa oli vähän vaikeuksia. Teimme hyvin asioita ja uskoimme, että olemme parempi joukkue. Tekemällä töitä yhdessä 40 minuuttia tiesimme, että pystymme kasvattamaan eron, päävalmentaja Antti Koskelainen kommentoi.

Kentän kuningas oli jälleen kerran Elias Valtonen (25/5/3 syöttöä/3 riistoa/6 torjuntaa), joka sai oivaa taustatukea mm. Miika Heinoselta (13/7/6 syöttöä), Jaakko Lammilta (8/2), Tuomo Antikaiselta (8/7) ja Tomas Pihlajamäeltä (7/1/4 riistoa).

Dettmann: ”Kun toiminta laadukasta, menestys seuraa”

- Olemme koko ajan korostaneet maajoukkuetoiminnassa aikuismaajoukkuepelaajien kehittymistä ja sen tärkeyttä. Tehneet sitä jopa lyhytaikaisen menestyksen kustannuksella. Kun toiminta on riittävän laadukasta, menestys seuraa luonnostaan jo näin varhaisessa vaiheessa, Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

- Olemme tietenkin kaikki suunnattoman ylpeitä joukkueen ja taustavoimien tekemästä työstä. Eniten tämä korostaa sitä, että kentän perustoiminnassa on menty iso loikka eteenpäin. Kasvattajaseurojen ja niiden valmentajien ansio tässä on erittäin suuri.

Lähteet: Koripalloliiton tiedote

Suosittelemme

Tuoreimmat