Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM: ESP - USA
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: SWE - CAN
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Viranomaiset: "Rion olympialaisten rakennustyömiehiä asuu orjuuteen verrattavissa olosuhteissa"

Brasilian viranomaiset löysivät työntekijöitä, jotka asuivat ala-arvoisissa olosuhteissa, kun he tekivät yllätystarkastuksen rakennustyömaalle.

urheilu
Rion olympialaiset 2016 rakennustyömaa, Aquatic Park Rio de Janeirossa.
Aquatic Parkin rakennustyömaa Rio de Janeirossa.EPA/Antonio Lacerda

Brasiliassa vuoden 2016 Rion olympialaisia varten olympiakylää valmisteleva yritys on majoittanut joitakin omia työntekijöitään olosuhteissa, joita maan syyttäjä vertaa orjuuteen.

Rio de Janeiron olympiakylän rakennustyömaalle tehdyssä yllätystarkastuksessa brasilialaiset viranomaiset löysivät 11 työntekijää, jotka asuivat kurjissa olosuhteissa.

Kaikki miehet työskentelevät Brasil Global Services yritykselle, joka on Ilha Pura nimisten asuintilojen ja rakennusten urakoitsijana 2016 olympiakisojen rakennusprojektissa.

– Asumuksien sisällä oli torakoita, rottia ja viemärijätettä. Monet työntekijöistä nukkuivat ulkona, koska sisällä oli asumakelvotonta, kertoi syyttäjä Valeria Correa tiedotteessa perjantaina.

– Huomioon ottaen ala-arvoiset asuinolosuhteet ja yhtiön puolelta tehdyt yksipuoliset muutokset työsopimukiin, työntekijöiden työolosuhteissa on elementtejä, joita voi verrata orjuuteen.

Syyttäjän mukaan suurin osa työntekijöistä oli tullut Brasilian köyhemmistä osista sen perusteella, että yritys oli luvannut hoitaa heidän majoituksensa paikan päällä.

Yksi työntekijöistä kertoi syyttäjälle, että hän asui jopa 30 muun työntekijän kanssa yhdessä talossa Beirassa, joka on Rion slummialuetta.

Reuters ei tavoittanut Brasil Global Servicesia kommentoimaan tapausta.

Lähteet: Reuters

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat