Pistoriuksen rangaistus jatkuu kotiarestina - 12 makuuhuonetta, kuntosali, uima-allas...

Oscar Pistorius sai viiden vuoden rangaistuksen kuolemantuottamuksesta, mutta joutuu istumaan vankilassa vain kymmenen kuukautta.

urheilu
Oscar Pistorius oikeussalissa.
Oscar Pistorius oikeussalissa Pretoriassa 21. lokakuuta 2014.Herman Verwey / EPA

Paralympiatähti Oscar Pistorius pääsee pois vankilasta perjantaina kymmenen kuukauden istumisen jälkeen. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.

Pistorius sai viiden vuoden rangaistuksen törkeästä kuolemantuottamuksesta ammuttuaan tyttöystävänsä Reeva Steenkampin ystävänpäivänä 2013. Pistorius suorittaa loput tuomiostaan kotiarestissa.

Tämä on Etelä-Afrikan oikeuskäytännön mukainen rangaistus. Sen mukaan vaarattomiksi luokiteltavat vangit joutuvat suorittamaan vain kuudesosan rangaistuksestaan telkien takana.

Pistorius siirtyy perjantaina kotiarestiin setänsä Arnoldin kolmikerroksiseen kartanoon. Kartanossa on 12 makuuhuonetta, oma kuntosali, uima-allas ja maisemoituja puutarhoja. Pistorius joutunee käyttämään sähköistä pantaa, mutta hän saa todennäköisesti poistua talosta töihin, yhdyskuntapalveluun tai tärkeisiin perhetapahtumiin.

Monet Etelä-Afrikassa elävät yhä köyhyydessä eikä Pistoriuksen tilanne saa paljoakaan sympatiaa osakseen.

Steenkampin vanhemmat eivät antaneet kommentteja Reutersille. Tuomion antamisen aikaan he sanoivat, että kymmenen kuukautta vankilassa on liian vähän.

Lähteet: Reuters

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat