Ruuskasella selvä toive keihäsmittelöön: "Silloin nähdään kuka on kuka"

Antti Ruuskanen haluaa Pekingin MM-kisoihin tyynen ja kuivan kelin. Ruuskanen ottaa seuraavan kerran työvälineensä käteen vasta maanantain karsinnassa.

Kuva: Lehtikuva

PEKING. Antti Ruuskanen ei koske Hongkongin viimeistelyleirillä keihäisiin. Ruuskanen sai omien sanojensa mukaan MM-kenraalikisoissa heittonsa niin hyvin uomiin, että ottaa keihään käteensä seuraavan kerran vasta ensi viikon maanantaina karsinnoissa.

- Päädyimme valmentajien kanssa siihen tulokseen, ettemme koske keihäisiin täällä lainkaan. Ylipainoista palloa heittelemme ja teemme erilaisia rytmiharjoituksia. Keihäisiin tartutaan vasta karsinnoissa, Ruuskanen kertoi Yle Urheilulle.

Kun yleisurheilun MM-kisat järjestetään Kiinassa, on viiden tunnin aikaeron vuoksi Hongkongin viimeistelyleiri normaalia pidempi. Aikaeron lisäksi myös kostea ja kuuma ilmasto vaatii Suomen MM-joukkueelta totuttelua.

- Parin viime vuoden aikana olen etelän leireillä pyrkinyt siihen, että teen heittoharjoitukset kuumalla hetkellä. Sen myötä tottuu paremmin kuumaan keliin. Olen aina pitänyt itseäni kylmien kelien miehenä, mutta Dohan kisa osoitti, että pystyn myös kuumassa heittämään pitkälle. Täällä saa olla tarkkana ruoan ja nesteiden suhteen, Ruuskanen alleviivasi.

Ruuskasella on selvä käsitys myös siitä, miten valmistautuminen keihään MM-mittelöön jatkuu viikonloppuna Pekingissä.

- Pyrin siihen, etten paukuta pisimpiä heittoja verryttelykentällä. Haluan olla virkeä ja energinen mies karsinnassa. Olisi hyvä saada riittävä tulos jo ensimmäisellä karsintaheitolla. Siten saisin palautumisen käyntiin nopeasti. Korkeissa lämpötiloissa heitot vievät energiaa.

Pekingin ”Linnunpesässä” on sen pitkien katostensa vuoksi luvassa todennäköisesti tuuleton keihäskilpailu. Olosuhteet sopivat Ruuskaselle mainiosti.

- Siellä on joko tyyntä tai sitten tuuli pyörii. Se sopii minulle hyvin. Olen heikoimmillani kovassa myötätuulessa. Kaikki muut kelit minulle käyvät. Toivotaan tyyntä ja ettei tule vettä, niin kisa on kaikille tasavertainen. Silloin nähdään kuka on kuka.