Mannio Ruuskasen harrastuksesta: "Minä en siitä niin piittaa"

Ari Mannio ja Antti Ruuskanen ovat Hongkongin viimeistelyleirillä huonetovereita. Mannion mukaan Ruuskanen uppoutuu elokuviin niin antaumuksella, ettei vitsailulle juuri jää tilaa.

Kuva: Lehtikuva

PEKING. Suomen keihäskolmikko Ari Mannio - Antti Ruuskanen - Tero Pitkämäki hioo parhaillaan kuntoaan yleisurheilun MM-kisoihin Hongkongissa. Mannio ja Ruuskanen ovat maan urheiluinstituutissa huonetovereita, mutta Mannion mukaan kollegasta ei juuri neljän seinän sisällä seuraa ole.

- Antti uppoutuu elokuviin. Hän on kova poika katsomaan niitä. Tällä hetkellä hän katsoo jotain zombisarjaa. Minä en niistä niin piittaa, Mannio heitti hymy huulillaan Yle Urheilun haastattelussa.

Mannion mukaan suomalaisheittäjät ovat tottuneet toistensa seuraan, joten ongelmia yhteishengen muodostumisessa ei ole.

- Hyvä tunnelma meillä on. Kisa on tietenkin kisaa, mutta kentän ulkopuolella meillä on hyvä henki. Ei kisa ainakaan vielä näy. Katsotaan sitten miten se alkaa vaikuttaa, kun pääsemme Pekingiin.

Mannion mukaan joukkuehenkeä on nostattanut myös viimeistelyleirin olosuhteet.

- Täällä on kaikki todella lähellä. Kun hotellin ovesta menee ulos, niin kaikki on sadan metrin sisällä. Huippupaikka tämä on harjoitella ja valmistautua. Ruoka on lisäksi todella monipuolista. Ruokien edessä näkyvät myös kalorimäärät, mihin en ole Suomessa törmännyt.