Nousijajoukkueen laituri puhuu suunsa puhtaaksi tuomareista - "Suurseurojen suosiminen on fakta"

Matt Ritchie ja Bournemouth kokivat kaksi kovaa tuomiota maanantain pelissä Liverpoolia vastaan. Nousjajoukkue ei kaipaisi tuomareilta apua nimekkäille vastustajille.

Tommy Elphickin maalia ei hyväksytty Liverpoolia vastaan. Kuva: EPA

Valioliigaan viime kauden päätteeksi nousseen Bournemouthin laituri Matt Ritchie uskoo, että kun joukkue pelaa suurseuroja vastaan, sen pitää voittaa myös tuomarit.

Bournemouth pelasi pirteän ottelun Liverpoolia vastaan, mutta joukkueelta hylättiin ottelussa maali. Lisäksi Liverpoolin voitto-osuma 1-0-päättyneessä pelissä oli selvä paitsio. Erotuomari silti hyväksyi maalin.

BBC:n haastattelussa (siirryt toiseen palveluun) pelissä tolppaan osunut Ritchie ei pidä suurseurojen suosimista huolenaiheena.

- Ei se ole huolenaihe, se on fakta, laituri täräyttää.

- Tuomarit ovat vain ihmisiä ja suurilla stadioneilla on varmasti vaikeaa tuomita kotijoukkueita vastaan.

Bournemouthin hylätty maali Anfieldillä oli Ritchien mukaan karvas pala nieltäväksi.

- Se oli kova päätös. Oli selvää, että peli Anfieldillä olisi vaikea. Esiinnyimme hyvin ja olen varma, että jos pelaamme samaan malliin, kaikki sujuu hyvin.

Valioliiga-kauden alla painotettiin, että selvä yritys vaikuttaa peliin paitsioasemasta katsottaisiin entistä tarkemmin paitsioksi. Liverpoolin voittomaalissa Philippe Coutinho ei ensin osunut palloon, vaikka pyrki siihen selvästä paitsio asemasta. Lopulta Christian Benteke iski pelivälineen sisään.

- Jokainen, joka tuntee uudet säännöt, näkee, että se oli selvä paitsio. Mutta sellaista jalkapallo on, Ritchie sanoo.

Bournemouthin hylättyä maalia edelsi erotuomarin mukaan puolustaja Tommy Elphickin rike Liverpool-toppari Dejan Lovreniin. "Kirsikat" oli tilanteesta luonnollisesti toista mieltä.

- Tuomarilla on vaikea tehtävä, mutta hidastus osoittaa, että tuomio tuli heppoisesti. Jos tuollainen tilanne rangaistusalueella on rike, tuomarin pitää viheltää viiden minuutin välein.