Suora

  • Urheiluruutu

EV Zugin kakkosvalmentaja Waltteri Immonen Sveitsin pääsarjasta: "Tämä on luisteluliiga"

Sveitsiläistyneen Waltteri Immosen tehtävä EV Zugin apuvalmentajana on muun muassa alivoiman peluutus.

urheilu
Waltteri Immonen
Waltteri ImmonenJari Haapala

Kahdeksatta kauttaan EV Zugissa apuvalmentajana aloittava Waltteri Immonen elää omien sanojensa mukaan valmentajan unelmaa Sveitsissä. Doug Sheddenin mukana kaudeksi 2008-09 Zugiin tullut Immonen on viihtynyt seurassa, vaikka päävalmentajat ovatkin vaihtuneet.

- Meillä on puitteet kunnossa ja organisaatio on mennyt vahvasti eteenpäin koko ajan. Zugissa on hieno halli ja mahtavat fanit, joten mikäs täällä on ollessa.

Vuonna 2010 valmistueeseen Bossard Arenaan mahtuu reilut 7000 katsojaa ja runkosarjan otteluissakin Zug vetää halliin 5000-6000 yleisölukuja.

Immosella on pitkä kokemus maan pääliigasta.

- Ollaan lähdetty pelillisesti takamatkalta Ruotsin ja Suomen liigaan nähden, mutta koko ajan otetaan niitä kiinni. Tämä on luisteluliiga, sillä meillä on isot kaukalot jokaisessa hallissa, ja siksi vauhti peleissä nousee välillä kovaksi.

Hän myöntää, että puolustusinto ei ole aina oikealla tasolla.

- Meillä valmentajilla on toki kova halu saada puolustuspeli-intoa mukaan, mutta kyllähän täällä pelataan välillä sellaista peliä, ettei se ole valmentajan kannalta mitään unelmapeliä, mutta fanit tykkäävät.

Saksalais-kanadalainen Harold Kreis tuli joukkueen päävalmentajaksi viime kaudeksi. Tehtäväjako ykköskoutsin kanssa on selkeä.

- Suunnittelemme Kreisin kanssa kaiken yhdessä ja itse pelin aikana hän peluuttaa hyökkääjät ja minä puolustajat. Hän vastaa pelin aikana ylivoimapelaamisesta ja minä alivoimasta. Kokonaisuudessa tämä on koko ajan tiimityötä.

Zug putosi viime keväänä Davosille puolivälierissä. Se ei paljon panostavalle seuralle alkavalla kaudella riitä.

- Tavoitteenamme on olla yksi kärkiorganisaatiosta Sveitsissä. Olemme vahvistuneet tälle kaudelle entisestään. Kreisilla oli viime kausi ensimmäinen täällä ja nyt tavoitteena on mennä pelilillisesti eteenpäin siitä, Immonen kiertää suoraa vastausta seuran sijoitustavoitteesta.

Jari Haapala
Yle Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat