Tuhat nuggettia Pekingissä riitti - Bolt vaihtanut terveellisempään ruokavalioon

Usain Bolt syö kananuggettien sijaan kasviksia. Jamaikalaisjuoksija kehuu Kiinan ruokakulttuurin parantuneen seitsemässä vuodessa.

Kuva: EPA

PEKING. Usain Bolt on kertonut useaan otteeseen rakastavansa pikaruokaa. Pekingin olympialaisissa Bolt herkutteli joidenkin tietojen mukaan yhteensä peräti tuhat kananuggettia, mutta seitsemän vuotta myöhemmin maailmanennätysmiehen Kiinan ruokavalio on muuttunut.

- Tykkään yhä roskaruoasta, mutta ole enää syönyt sitä täällä niin paljon. Rehellisesti sanottuna ruoka on täällä nyt parempaa ja olen syönyt muutenkin enemmän kasviksia, Bolt nauratti yleisöä torstain lehdistötilaisuudessa.

Rehellisesti sanottuna ruoka on täällä nyt parempaa ja olen syönyt muutenkin enemmän kasviksia.

Usain Bolt

Ruokavalionsa lisäksi Bolt joutui vastaamaan myös kysymyksiin ulkonäöstään. Bolt saapui median eteen totuttua pidemmällä hius- ja partatyylillä.

- Ihmiset kysyvät usein, olenko taikauskoinen. Olen huomannut yhden asian: ajan hiukseni ja partani lyhyiksi aina olympiavuosina, Bolt kertoi.

- MM-kisoihin kasvatan puolestaan aina parran ja pidemmät hiukset. Siitä tuli muutaman kerran jälkeen tärkeä asia minulle. Ensi vuoden olympialaisiin aion taas ajaa hiukset ja parran pois, jamaikalaissprintteri jatkoi.

Torstain lehdistötilaisuuden suurimman huomion vei yleisurheilumaailmaa järisyttäneet dopingkohut. Lue Boltin vastaukset dopingpommitukseen tästä.