Bolt heikkoudestaan: "Olen tehnyt pikkuviilauksia MM-kisoja varten"

Usain Bolt on panostanut kesän aikana etenkin lähtöihinsä, vaikka nivelongelmat ovat vaikeuttaneet miehen valmistautumista.

Usain Bolt Kuva: EPA

PEKING. Daegun finaalissa varaslähtö ja Moskovassa nousu voittotaistoon vasta finaalin puolivälin jälkeen. Usain Boltin kaksi viimeisintä MM-finaalilähtöä eivät ole vakuuttaneet. Lähdöt ovat olleet 196-senttisen Boltin kompastuskivinä koko hänen uransa ajan, mutta Pekingissä saattaa olla toisin.

Bolt ei ole kisannut pikkuvaivojensa vuoksi kesän aikana juurikaan, minkä myötä kahdeksankertainen maailmanmestari on keskittynyt harjoitteluun - pääosassa ovat olleet juuri lähdöt.

Tein keskiviikkona viimeisen lähtöharjoitukseni ja valmentajani hymyili.

Usain Bolt

- Ne ovat aina olleet ongelmani. Olen tehnyt lähtöihini pikkuviilauksia MM-kisoja varten. Olemme tehneet paljon töitä sen eteen, ja kaikki on kunnossa. Tein keskiviikkona viimeisen lähtöharjoitukseni ja valmentajani hymyili. Nyt minun täytyy vain mennä radalle ja juosta, Bolt totesi.

Bolt, 28, on juossut tällä kaudella vain kaksi virallista kilpailua. Heinäkuun lopun kaksi satasta aikaan 9,87 oli lupaava merkki, mutta rivien välistä voi tulkita, että jamaikalaisen itseluottamus voisi olla MM-kisojen alla parempikin.

- On hyvä, että saan juosta 100 metrin kilpailun ennen 200 metriä. Saan siten lisää itseluottamusta juoksuuni. Olen luottavaisin mielin, koska valmentajani on tyytyväinen. Olen nyt siinä kunnossa, jossa minun täytyykin olla.

Alkukauden loukkaantumisestaan Bolt on omien sanojensa mukaan toipunut jo täydellisesti.

- En tiedä, voiko sitä kutsua vammaksi. Minulla oli vain pieniä nivelongelmia. Sen vuoksi en saanut tarpeeksi voimaa jalkoihini. Sen myötä juoksin hitaasti. Lääkäri kertoi minulle, mitä minun täytyy tehdä. Nyt olen kunnossa, mutta olisin halunnut kisata enemmän. Päätin kuitenkin keskittyä harjoitteluun.

Sadan metrin alkuerät juostaan Pekingissä lauantaina ja finaali on vuorossa sunnuntaina.