Suora

  • Tanssin Grand Slam, lattarit
  • Urheiluruutu
  • Yleisurheilun GP
  • Koripallomaaottelu Suomi - Venäjä
  • Stella Hagelstam haluaa olympiaratsastajaksi ja tehdä edesmenneen äitinsä ylpeäksi
  • Urheiluruutu

Superyllätys avasi MM-yleisurheilun - 19-vuotias jyräsi maratonin mestariksi

Ghirmay Ghebreslassie onnistui täydellisesti vauhdinjaossaan ja nappasi kilpailun kärkipaikan viimeisellä kympillä.

urheilu
Ghebreslassie juoksee.
Yle

Eritrean Ghirmay Ghebreslassie teki historiaa Pekingin yleisurheilun MM-kisojen avauslajissa. Vasta 19-vuotias Ghebreslassie voitti historian nuorimpana juoksijana miesten maratonin maailmanmestaruuden.

Ghebreslassie onnistui täydellisesti vauhdinjaossaan ja nappasi kilpailun kärkipaikan viimeisellä kympillä. Pari kilometriä ennen maalia eritrealaisella oli vielä varaa hämmästellä reittiä. Nuori juoksija huitoi valokuvaajien suuntaan ja kyseli mihin suuntaan pitää kääntyä.

Vasta kolmatta maratoniaan juosseen Ghebreslassien voittoaika oli 2.12.27. Toiseksi juoksi Etiopian Yemane Tsegay ajalla 2.13.07. Pronssin vei Ugandan Munyo Solomon Mutai (2.13.29).

- Etukäteen ei voi tietää, miten maratonilla käy. Kymppitonnilla tai puolimaratonilla ennakkotuntemukset kertovat paljon, mutta tänäänkin juoksin 24 kilometriin saakka, kunnes kova potku löytyi, Ghebreslassie kertoi Yle Urheilun haastattelussa.

Maratonilla koettiin yllättäviä hetkiä jo ennen maaliviivaa, sillä 30 kilometrin kohdalla muilta karussa oli Lesothon Tsepo Ramonene, joka vielä Lontoon olympialaisissa vuonna 2012 sijoittui viimeisten joukkoon. Ramonenen irtiotto ei kuitenkaan aivan kärkeen lopulta riittänyt, mutta oli tuloksena 14. sija.

Suomen Henri Manninen sijoittui 35. sijalle ajalla 2.30.21.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat