Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Mikä ihmeen lukukoira?

Suomalaisjuoksija urotekoon Pekingissä - "Keskeytys kävi mielessä"

Henri Manninen ylsi Pekingin maratonissa 35. sijalle. Arvokisadebytantin kannustivat maaliin lukuisat suomalaiset kisaturistit.

urheilu
Henri Manninen juoksee.
Lehtikuva

*PEKING. *Yleisurheilun MM-kisojen maraton käytiin lauantaiaamuna Pekingin paahtavassa helteessä. Kiinan pääkaupungin kansallisstadionille ylsi rankoissa olosuhteissa vain 42 juoksijaa - yksi heistä oli Suomen Henri Manninen, joka taisteli ajallaan 2.30.22 kilpailun 35. sijalle.

Manninen kertoi heti kilpailun jälkeen tarvitsevansa palautumiseen yhden oluen, mutta iltapäivään mennessä miehen toive ei ollut toteutunut.

- En ole vielä sitä saanut, mutta kyllä se vielä tuolta löytyy, Manninen totesi Yle Urheilulle nauraen.

- Aika rankka koettelemushan se oli tänään. Ihan hyvin se meni, vaikka vähän jäi kaksijakoiset fiilikset. Optimaalisella suorituksella olisi voinut parempikin sijoitus tulla. Maaliin kuitenkin pääsin ja ihan hyvissä voimissa olen.

Mannisen mukaan hän sai keuhkoistaan irti ilmansaasteistaan tunnetun Pekingin kaduilla vain 70 prosenttia. Suomalaisen hengitysongelmat alkoivat 15 kilometrin kohdalla.

- Jouduin sen jälkeen aika paljonkin himmaamaan vauhtiani. Se veti myös jalkojani solmuun. 30 kilometrin jälkeen se kuitenkin loppui ja sen jälkeen energiat riittivät hyvin ja sain jopa nostettua sijoitustani.

- Kannustusta oli paljon, ja myös suomalaisia oli katsomassa. Oma perhekin kannusti kovasti ja tsemppasi maaliin, Manninen selvitti.

Manninen myönsi koettelemusten jälkeen pohtineensa reitin varrella keskeytystä.

- Ihan hyvä, etten keskeyttänyt, koska se on pahinta maratoonarille. Se olisi harmittanut jälkeenpäin älyttömän paljon. Kun nyt ollaan MM-kisoissa, niin kaikista sijoituksista taistellaan loppuun saakka.

Kärjen kanssa Manninen ei kuitenkaan pystynyt taistelemaan. Maratonin voittoon pinkoi lopussa muilta karannut Eritrean Ghirmay Ghebreslassie ajallaan 2.12.27.

- Se yllätti. Myös se, että kenialaiset jäivät niin kauas kärjestä, yllätti. Odotin, että ainakin yksi kenialainen olisi ollut kolmen kärjessä. He ovat yleensä kelistä huolimatta kärjessä. Heidät varmaan yllättivät näin rajut olosuhteet.

Suosittelemme

Tuoreimmat