Vammoista kärsinyt ruotsalainen Euroopan mestari Michel Torneus uskoo Pekingin finaalipaikkaan

Vaikka Torneuksen kauden paras sallittu tulos 7,83 metriä sijoittuu maailmantilastossa vasta sijalle 123., on hän silti aina suosikki ainakin finalistiksi.

Michel Torneus. Kuva: EPA

PEKING. Ruotsin paras mitalitoivo Pekingissä saattaa olla ulkokauden loukkaantumisista kärsinyt pituushyppääjä Michel Torneus. Hallissa Torneus voitti Euroopan mestaruuden kauden kärkituloksella 8,30 metriä. Torneus on kilpaillut vain neljä kertaa ulkokaudella, mutta hyppäsi Ruotsin mestaruuskisoissa elokuun alussa jo 8,07 metriä pienessä myötätuulessa. Hallimestaruuden jälkeen kausi on ollut vaikea.

- Tuntui vaikealta, kun EM-hallikisojen jälkeen vanhat ongelmat palasivat takaisin. On ollut yllättävän raskasta. Kun katsoo taaksepäin, matka sieltä tähän hetkeen on ollut raskas, Torneus kertoi Yle Urheilulle.

Vaikka Torneuksen kauden paras sallittu tulos 7,83 metriä sijoittuu maailmantilastossa vasta sijalle 123., on hän silti aina suosikki ainakin finalistiksi. Torneuksella on jo hallikisoista MM-pronssi ja Lontoon olympialaisissa hän sijoittui neljänneksi. Torneus syttyy arvokisoissa aivan eri urheilijaksi ja hallikaudellakin paransi kauden parastaan 23 senttiä EM-finaalissa. Finaali onkin Torneuksen tavoite Pekingissä, jonka jälkeen hänellä on mahdollisuuksia mihin tahansa.

- Nyt kaikki on hyvin. Ei aivan sata prosenttisesti, mutta päivä päivältä tuntuu paremmalta. Täällä ensimmäinen tavoite on saavuttaa finaalipaikka. Finaalissa voi tapahtua mitä tahansa. Mutta finaaliin pitää päästä ehdottomasti.