1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Bolt otti alkueränsä rauhassa - "Olen todella tyytyväinen"

Usain Bolt jäi alkuerissä kauas Justin Gatlinistä. Kovempaa vauhtia on kuitenkin jamaikalaisen mukaan luvassa sunnuntaina.

Kuva: AFP / Lehtikuva

PEKING. Usain Bolt aloitti urakkansa yleisurheilun MM-kisoissa Pekingissä rauhallisesti. Bolt jäi sadan metrin alkuerissä pahimman kilpakumppaninsa Justin Gatlinin varjoon, vaikka rullasikin rauhallisesti oman eränsä voittoon ajalla 9,96.

- Olen tyytyväinen, että olen täällä. Ensimmäinen juoksu meni hyvin ja sain suoritukseni hyvin kasaan. Olen todella tyytyväinen, Bolt kommentoi suoritustaan.

- En voi valittaa. Juoksuni oli kokonaisuudessaan tasapainoinen. Huomenna täytyy jatkaa siitä, mihin nyt jäin, jamaikalainen jatkoi.

Tänä kesänä nivelvaivoista kärsinyt Bolt kertoi ennen sadan metrin alkueriä lehdistötilaisuudessaan, että on tehnyt läpi kesän töitä lähtönsä eteen. Pekingin MM-kisojen avausjuoksussaan Bolt otti lähtönsä varman päälle.

- Se oli ihan hyvä. Annoin ehkä 70 prosenttia lähdössä. Se ei ollut yhtä huono kuin Lontoossa, joten olen tyytyväinen, Bolt päätti.

Sadan metrin alkuerien kovimman ajan, 9,83, juoksi kauden kärkimies Gatlin. Satasen finaali on ohjelmassa sunnuntai-iltana.