Naisten kuulantyöntöön uusi maailmanmestari – ”Tämä on elämäni paras vuosi”

Christina Schwanitz on voittanut tällä kaudella kahta lukuun ottamatta kaikki kilpailunsa.

Christina Schwanitz. Kuva: Lehtikuva.

**PEKING. **Naisten kuulantyönnön maailmanmestaruuden Pekingin MM-kisoissa voitti Saksan Christina Schwanitz tuloksella 20,37 metriä. Kilpailua johti kolmannelle kierrokselle asti kotiyleisön suosikki kiinalainen Lijiao Gong tuloksella 20,30 metriä. Gongin tulos riitti hopealle ja pronssi meni Yhdysvaltain Michelle Carterille tuloksella 19,76 metriä.

- Kilpailu oli minulle vaikea. Se kävi helpommaksi kolmannen työnnön jälkeen, kun siirryin johtoon. Olen todella onnellinen, Schwanitz kertoi.

Viime vuodet kuulantyöntöä on hallinnut Uuden-Seelannin Valerie Adams, joka on voittanut neljä peräkkäistä maailmanmestaruutta ulkoradoilla, mutta tällä kaudella Schwanitz on voittanut kahta lukuun ottamatta kaikki kilpailunsa ja pitää hallussaan kauden kärkitulosta 20,77 metriä.

- Tämä on elämäni paras vuosi. Olen pahoillani siitä, ettei Valerie ole täällä, olisi ollut hienoa haastaa hänet. On mahtava tunne voittaa nyt.

29-vuotias Schwanitz on voittanut kaksi Euroopan mestaruutta, mutta MM-kulta oli hänen ensimmäisensä. Schwanitz ei ollut huolissaan, vaikkei johtanutkaan kilpailua alusta asti.

- Kaikki tietävät kyvystäni työntää pitkälle viimeiselläkin. Pidin lämmöstä ja stadionista, ne auttoivat minua tänään.

Schwanitz on parantanut ennätystään tällä kaudella jo 36 senttiä, mutta hänen selityksensä kehityksen syyksi on erikoinen.

- Pidän vain vuodesta 2015, koska pidän numerosta 15.