Finaali jäi Erikssonille haaveeksi

Sandra Eriksson haki finaalipaikkaa 3 000 metrin esteissä. Camilla Richardsson haki Pekingin MM-kisoissa enimmäkseen arvokisakokemusta.

urheilu
Sandra Eriksson
Katso video kuvaa klikkaamalla.

Sandra Eriksson pääsi juoksemaan 3 000 metrin esteiden alkuerien viimeisessä erässä, joten hän tiesi, mitä vauhtia finaaliin tarvittiin. Erässä lähdettiinkin pitämään kovaa vauhtia, ja Erikssonilta vaadittiin kesän parasta juoksua, mutta hän pysyi pääjoukon mukana hyvin kaksi ensimmäistä kilometriä.

Kaksi kierrosta ennen maalia Eriksson jäi kärjestä vesiesteellä. Hän yritti kiriä eroa kiinni viimeisellä kierroksella, mutta hyvästä 50 metrin loppukiristään huolimatta hän ei pystynyt nostamaan sijoitustaan. Eriksson oli erässään kahdeksas ajalla 9.39,64, mikä oli noin kolme sekuntia heikompi aika kuin hänen kauden kärkiaikansa. Finaalipaikkaan olisi pitänyt juosta yhdeksän sekuntia nopeammin.

Camilla Richardsson haki Pekingin MM-kisoista enemmän kokemusta kuin finaalipaikkaa. Richardssonin tavoitteena oli juosta alle 9.50, mutta hän putosi kärjen vauhdista jo alkumatkasta.

Richardsson juoksi kuitenkin kohtuullisen juoksun aikaan 9.53,13. Hän oli erässään kymmenes, mutta nousi pari pykälää, kun Marokon Hanane Ouhaddou ja Jamaikan Aisha Praught hylättiin. 45 juoksijan joukossa Eriksson oli 23:s ja Richardsson 32:s.

Katso Richardssonin juoksu

Katso Richardssonin haastattelu

Katso Erikssonin juoksu

Katso Erikssonin haastattelu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat