Suora

  • DreamHack Open Fall 2020
  • Urheilukierros
  • Ihmisrauniosta MM-tittelihaastajaksi - pilkattu Robert Helenius on ällistyttänyt koko nyrkkeilymaailman
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Federer voitti maailmanlistan ykkösen Cincinnati Mastersissa

Totuttua heikompia otteita koko turnauksen ajan esittänyt Novak Djokovic joutui toteamaan Roger Federerin paremmakseen, mutta ei ole luovuttamassa Cincinnati-unelmansa kanssa.

urheilu
Djokovic onnittelee Federeriä (Elokuu 2015)
Djokovic onnittelee Federeriä voitosta.EPA/TANNEN MAURY

Roger Federer voitti seitsemännen Cincinnati Masters turnauksensa sunnuntaina. Sveitsiläinen kukisti ensin semi-finaaleissa Andy Murrayn ja sitten finaalissa maailmanlistan ykkösen, Novak Djokovicin 7-6(7/1), 6-3.

Turnaus oli Federerille ensimmäinen hänen hävittyään Djokovicille Wimbledonin finaalissa, sillä hän jätti väliin Montrealin Masterssit, jotka Murray voitti viime viikolla. Hän päätti valmistautua Cincinnatiin rauhassa.

– Tämä on mahtavaa. En odottanut voittavani, jos olen ihan rehellinen. Tiesin, että minulla on mahdollisuus, mutta minulla oli tunne, että muutamat muut pelaajat olivat paremmissa asemissa sillä he pelasivat Montrealissa, Federer kertoi AFP:lle.

– Vuosien varrella olen ymmärtänyt, että on todella vaikeaa voittaa peräkkäin Montrealissa ja Cincinnatissa taikka Torontossa ja Cincinnatissa. Päätin hiukan riskeerata ja katsoa miten tämä suunnitelma sujuu. Jos se menisi hyvin, loistavaa, jos huonosti, niin olisin palannut treenaamaan todella motivoituneena kohti US Openia.

Suunnitelma onnistui, sillä Federer kaatoi Djokovicin ja sai taas takaisin Murrayn riistämän sijoituksensa maailmanrankingin toisena serbialaisen takana.

Pienissä vaikeuksissa koko viikon ollut Djokovic tiesi Federerin olevan vaativa vastus.

– Tiesin, että hän tulee agressiivisesti peliin, siitä ei ollut epäilystäkään. Yritin käsitellä asian ja pärjäsinkin hyvin ensimmäisen erän tiebreakkiin saakka. Sen jälkeen hän vain oli parempi, Djokovic kertoi finaalin jälkeen.

Djokovic ei ole vielä kuitenkaan luovuttamassa Cincinnati-unelmansa kanssa.

– Jos ajatellaan miten olen pelannut koko viikon on ihme, että pääsin finaaleihin saakka. Finaaliin pääsy on taas askeleen lähenpänä. Jatkan kyllä taistelua.

Naisten puolella voiton vei Serena Williams.

Lähteet: AFP

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat