Pituuspaikalla jälleen draamaa – tilastokolmonen jätettiin tylysti finaalista

Yhdysvaltalainen Marquis Dendy ei päässyt tälläkään kertaa pituushypyn MM-finaaliin. Dendyn kolmas hyppy oli varsin pitkä, mutta niukasti yliastuttu.

Marquis Dendy
Katso video kuvaa klikkaamalla.

Jo naisten seitsenottelun pituushypyssä nähtiin draamaa, kun mitalista kamppaillut Katerina Johnson-Thompson jäi ilman tulosta. Lajin ennakkosuosikki astui tuolloin viimeisenkin hyppynsä yli, mutta äärimmäisen niukasti.

Miesten pituushypyn maailmantilaston kolmannella sijalla oleva Marquis Dendy koki Johnson-Thompsonin kohtalon. Tällä kaudella 8,39 hypännyt yhdysvaltalainen oli astunut ensimmäisen hyppynsä yli, saanut toisella varsin vaatimattoman tuloksen 7,78 ja haki kolmannellaan kunnon loikkaa.

Marquis ponnistikin viimeisellään varsin mittavan hypyn – Yle Urheilun asiantuntija Mika Lehtimäen mukaan noin kahdeksan ja puolen metrin loikan – mutta se tuomittiin yliastutuksi. Marquis kävi ihmettelemässä tuomiota hyppypaikalla, mutta tilanne ei muuksi muuttunut.

Ennakkosuosikiksi laskettu Marquis karsiutui MM-finaalista jo toisen kerran perättäin. Hänellä on kuitenkin vielä yksi mahdollisuus loistaa Pekingin kisoissa, sillä hän aikoo osallistua myös kolmiloikan karsintaan. Tänä vuonna Marquis on hypännyt 17,50, joka on maailmassa neljänneksi pisin hyppy.

Pituuden karsinnassa koki kovia myös Ruotsin Michel Torneus, joka jäi ilman tulosta. Saman kohtalon kokivat myös Aruban Quincy Breell, Turks- ja Caicossaarten Ifeanye Otuonye ja Brasilian Alexsandro de Melo.