Hyppää sisältöön

HJK menetti taas johdon derbyssä - HIFK rymisteli tasapeliin

Peräänantamaton Helsingin IFK nousi kolmannen kerran loppuunmyydyssä paikallisottelussa HJK:ta vastaan 1-1-tasapeliin.

Kuva: Tomi Hänninen

Helsingissä pelattiin kauden kolmas loppuunmyyty paikallispeli, jossa jaossa olisi ollut Helsingin herruus, koska kaksi edellistä ottelua oli päättynyt 1-1-tasapeliin.

HJK pääsi maalin makuun ensimmäisen puoliajan loppupuolella. Ousman Jallow voitti pääpallon ja seurakaveri Formose Mendy osoitti sähäkkää lähtönopeutta nostamalla pallon ensin IFK-puolustajan yli ja heti perään yli vastaan tulleen Carljohan Erikssonin.

Kaikesta HIFK:n pelaamisesta näki, että joukkue oli harjoitellut paljon erikoistilanteita ja eli niiiden kautta hieman taitavampaa HJK:ta vastaan. "Punaiset" käyttivät paljon aikaa niin sivurajaheittoihin kuin keskialueelta annettaviin vapaapotkuihin. 

Vajaan tunnin kohdalla HIFK:n taktiikka palkittiin. Joni Korhosen sivuvapaapotku oli erinomainen ja kokenut toppari Jukka Sinisalo tuli kovaa ja oikea-aikaisesti puskuun, joka tasoitti lukemat 1-1:een tunnin kohdalla.

Valmentaja Mika Lehkosuo herätteli vaihdoillaan joukkuetta, joka löysikin hetkeksi uuden vaihteen 70. minuutilla. HJK:n Jallowilla, Tapio Heikkilällä ja Rasmus Schûllerillä oli hyvät maalintekoyritykset, mutta HIFK selvisi täpärästi tukalista tilanteista. Kamppailun viimeinen 10-minuuttinen oli tasainen, eikä huippupaikkoja nähty.