Fraser-Pryce vei kolmannen kerran satasen MM-kultaa: "Voittaminen on aina erityistä"

Jamaikalainen Shelly-Ann Fraser-Pryce valloitti jälleen naisten 100 metrin mestaruuden yleisurheilun MM-kisoissa.

urheilu
Shelly-Ann Fraser-Pryce kuvassa
Shelly-Ann Fraser-Pryce juhli jälleen MM-kultaa.Lehtikuva

*PEKING. *Jamaikan Shelly-Ann Fraser-Pryce voitti viidennen maailmanmestaruutensa ja kolmannen 100 metrin maailmanmestaruutensa Pekingissä ajalla 10,76. Hopealle tuli Dafne Schippers Hollannin ennätyksellä 10,81 ja pronssia sai Yhdysvaltain Tori Bowie ajalla 10,86. Kaksinkertaiselta olympiavoittaja Fraser-Pryceltä ei mitaleja puutu, mutta hän arvostaa jokaista voittoaan yhtä paljon.

- Voittaminen on aina erityistä. Harjoittelemme kivun läpi ja teemme uhrauksia, joten se tekee siitä erityistä. Olen iloinen, että puolustin titteliäni. Täältä kaikki alkoi vuonna 2008, joten tämä on mahtavaa, Fraser-Pryce kertoi.

Fraser-Pryce ei ollut yllättynyt Hollannin Schippersin saatua hopeaa. Schippers jäi lähdössä Fraser-Prycelle selvästi, mutta lähes saavutti hänet maaliviivalla.

- Katsoin vain eteenpäin, enkä miettinyt mitä on sivuillani, kommentoi Fraser-Pryce, joka ei edes tiennyt Schippersin tulleen niin lähelle.

- En ajattele mistä urheilija on kotoisin. Mitalit ovat aina erityisiä. On hienoa, että mitalisteja tulee useista maista. He ovat kaikki harjoitelleet kovaa tätä varten. Mielestäni kaikki naiset ovat uhkia minulle. Joka kerta kun kilpailemme, joku tulee ja juoksee hyvin, joten kaikki ovat uhkia, ei vain yksi tietty kilpailija.

28-vuotias Fraser-Pryce ei ole nauttinut samanlaista arvostusta ja suosiota kuin maanmies Usain Bolt, mutta se ei Fraser-Pryceä haittaa.

- Annan juoksujeni puhua puolestani. Ei ole kyse siitä kuinka tunnettu olet, on kunnia edustaa maatani ja kilpailla.

Fraser-Pryce omistaa hiussalongin ja hänen päässään nähtiin Pekingissä vihreitä lettejä ja keltaisia kukkia.

- Pidän väreistä ja hiukseni auttavat minua rentoutumaan ja ottamaan mieleni pois kilpailemisesta. Ne saavat minut tuntemaan oloni hyväksi. Mitään muuta tärkeää ei niihin liity.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat