Suora

  • Ysäriä ja rillausta
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää
  • Kuin savuna ilmaan

HIFK:lle tarjottiin ratkaisua fanipäädyn edessä - "Vähän jäi kaivelemaan"

Helsingin IFK ja HJK eivät  saaneet  selvyyttä pääkaupungin herrasta  Veikkausliigassa.  HIFK pelasi kauden 11. tasapelinsä.

urheilu
HIFK:n Joni Korhonen (pun.) ja HJK:n Roni Peiponen pallontavoittelutilanteessa 24.8.2015.
HIFK:n Joni Korhonen (pun.) ja HJK:n Roni Peiponen pallontavoittelutilanteessa 24.8.2015.Tomi Hänninen

Stadin herruus -kiertopalkinto sai jäädä toistaiseksi jakamatta, kun HJK ja HIFK päätyivät myös kauden kolmannessa Veikkausliiga-kohtaamisessaan 1-1-tasapeliin.

Formose Mendyn näyttävä 1-0-maali tuli kuitattua toisella puolikkaalla, kun Jukka Sinisalo pukkasi Joni Korhosen oivallisen sivuvapaapotkun maaliin.

- Takatolppaa kohti kovaa, se on yleensä hyvä resepti sivuvapaapotkuihin, Korhonen kertasi ottelun jälkeen.

Laituri oli elementissään ja onnistui järjestelemään hyviä paikkoja HJK:n maalille. Ottelun ensimmäisellä puolikkaalla Korhonen yritti omien sanojensa mukaan todella näyttävää ratkaisua.

- Ensimmäisen kulman kohdalla yritin suoraa sisään. Harjoittelin niitä eilen. Meni vähän keittiön puolelle, siihen etualueelle. Kun ensimmäinen ei mennyt, niin ajattelin, että eivät ne tänään mene enää, Korhonen veisteli.

IFK oli ensimmäisellä puolikkaalla vaarallisempi joukkue, mutta viimeistely ei onnistunut. Vielä aivan ottelun lopussa Korhonen pääsi tarjoilemaan kulman kohti Pauli Kuusijärven päätä, mutta IFK-toppari jäi kakkoseksi Toni Kolehmaisen ja Guy Moussin välissä.

- Mietimmme, että oli pakko nostaa ottelun tempoa. Heillä oli ollut tiukka matsi takana. Nostimme vähän prässiä ja teimme hyvän erikoistilannemaalin. Oli siinä muitakin paikkoja, Korhonen manasi.

- Vähän ehkä jäi kaivelemaan.

Tasapeliautomaatista voittopisteille

Viime kauden yllätysnousija on ollut myös Veikkausliigassa kova luu. Silti voitot ovat kiertäneet IFK:ta, joka nappasi maanantaina kauden 11. tasapelipisteen.

Joukkue oli parhaimmillaan sarjataulukon kuudes, mutta se on yhdeksäntenä ja vain muutaman pisteen päässä karsijan paikalta.

Sunnuntaina vastaan asettuu sarjajumbo Vaasan Palloseura.

- Ei näillä tasureilla pitkälle mennä. Meillä on sunnuntaina kolme pistettä hakusessa ja kotona ei hävitä. Uskon, että nyt otamme hyvällä pelillä pisteet ja alamme nousta sille paikalle, jolle kuulumme, Korhonen sanoo.

- Oli meillä tuossa lopussakin paikka 2-1-voittoon. Lisää terävyyttä, sillä käännämme yhden pisteen ottelut kolmen pisteen voitoiksi.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat