Hyppää sisältöön

HIFK:lle tarjottiin ratkaisua fanipäädyn edessä - "Vähän jäi kaivelemaan"

Helsingin IFK ja HJK eivät  saaneet  selvyyttä pääkaupungin herrasta  Veikkausliigassa.  HIFK pelasi kauden 11. tasapelinsä.

HIFK:n Joni Korhonen (pun.) ja HJK:n Roni Peiponen pallontavoittelutilanteessa 24.8.2015. Kuva: Tomi Hänninen

Stadin herruus -kiertopalkinto sai jäädä toistaiseksi  jakamatta,  kun HJK ja HIFK  päätyivät  myös kauden kolmannessa  Veikkausliiga-kohtaamisessaan 1-1-tasapeliin.

Formose Mendyn näyttävä  1-0-maali tuli kuitattua  toisella puolikkaalla, kun Jukka  Sinisalo pukkasi Joni Korhosen  oivallisen  sivuvapaapotkun maaliin.

- Takatolppaa kohti  kovaa, se on yleensä hyvä resepti sivuvapaapotkuihin, Korhonen kertasi ottelun  jälkeen.

Laituri oli elementissään ja onnistui järjestelemään hyviä paikkoja HJK:n maalille. Ottelun ensimmäisellä  puolikkaalla Korhonen yritti omien sanojensa  mukaan todella  näyttävää ratkaisua.

- Ensimmäisen kulman kohdalla yritin suoraa sisään. Harjoittelin niitä eilen. Meni vähän keittiön puolelle, siihen etualueelle. Kun ensimmäinen ei mennyt, niin ajattelin, että eivät ne tänään mene enää, Korhonen veisteli.

IFK oli ensimmäisellä  puolikkaalla vaarallisempi joukkue, mutta viimeistely ei  onnistunut. Vielä  aivan ottelun lopussa  Korhonen pääsi tarjoilemaan kulman kohti Pauli Kuusijärven  päätä,  mutta  IFK-toppari  jäi kakkoseksi Toni Kolehmaisen ja Guy Moussin välissä.

- Mietimmme,  että   oli pakko nostaa  ottelun tempoa. Heillä  oli ollut tiukka matsi takana. Nostimme vähän prässiä ja  teimme  hyvän erikoistilannemaalin. Oli siinä muitakin paikkoja, Korhonen manasi.

- Vähän ehkä jäi  kaivelemaan.

Tasapeliautomaatista voittopisteille

Viime  kauden  yllätysnousija  on ollut myös Veikkausliigassa  kova luu. Silti voitot ovat  kiertäneet IFK:ta, joka nappasi maanantaina  kauden 11. tasapelipisteen.

Joukkue oli parhaimmillaan sarjataulukon kuudes,  mutta se on  yhdeksäntenä ja  vain muutaman pisteen  päässä karsijan paikalta.

Sunnuntaina  vastaan asettuu sarjajumbo  Vaasan Palloseura.

- Ei näillä  tasureilla pitkälle  mennä.  Meillä  on  sunnuntaina kolme  pistettä hakusessa ja  kotona ei  hävitä. Uskon,  että nyt otamme  hyvällä pelillä  pisteet ja alamme nousta  sille  paikalle,  jolle kuulumme, Korhonen sanoo.

- Oli meillä  tuossa  lopussakin paikka 2-1-voittoon. Lisää terävyyttä, sillä  käännämme  yhden  pisteen  ottelut kolmen pisteen voitoiksi.