Sairastelu varjostaa lajilegenda Björndalenin viimeisen kauden alkua

Ampumahiihdossa kaiken voittanut Ole Einar Björndalen ei ole koskaan ollut kuutta viikkoa harjoittelematta.

Ole Einar Björndalen Kuva: Tomi Hänninen

Norjan ampumahiihtotähti Ole Einar Björndalen valmistautuu uransa viimeiseen kauteen. 41-vuotiaan valmistautumista on kuitenkin haitannut kesällä iskenyt pöpö, joka piti latuässän sängyn pohjalla viikkojen ajan. Björndalen kertoi Norjan yleisradioyhtiö NRK:lle, ettei ole koskaan ollut harjoittelematta näin pitkää ajanjaksoa.

- Olen ollut kuusi viikkoa harjoittelematta. Tämä on ensimmäinen kerta. Enkä ole vieläkään sadan prosentin kunnossa, mitalien määrällä mitattuna maailman menestynein talviurheilija virkkoi.

- Mutta nyt kaikki on hyvin. Olin enemmän huolissani, kun olin kipeä.

Kultaa Naganossa, Salt Lake Cityssä, Vancouverissa ja viime vuonna Sotshissa voittanut Björndalen ei pääse kuitenkaan osallistumaan Norjan maajoukkueen korkeanpaikanleirille Italiaan. Ei vielä.

- Harjoittelen matalissa olosuhteissa kunnes olen täydessä kunnossa. Kun koen oloni hyväksi, matkustan korkeammille maille ja harjoittelen normaalisti kauden alkuun asti, Björndalen pohti.

Ensi tammikuussa 42-vuotta täyttävä Björndalen on ilmoittanut lopettavansa mittavan kilpauransa tähän kauteen. Kokenut konkari on vieläkin tikissä: sen osoitti Kontiolahden MM-kisoissa maaliskuussa saavutetut pistesijat sekä viestipronssi.