Suora

  • Kirvesmurhaaja

Tässä kiitää ensimmäinen 2017-mallinen WRC-auto! - Volkswagen valmistautuu uuteen aikakauteen testaamalla Suomessa

Marcus Grönholm testaa Volkswagenin vuoden 2017-mallista autoa Suomessa.

urheilu
Volkswagenin testiauto.

Valkoinen testiauto on tuttu näky Suomen kesässä Suomen MM-rallin lähestyessä. Nyt eletään kuitenkin jo tukevasti elokuuta, joten havainnot ovat jo paljon harvinaisempia.

Merkin voi vielä tunnistaa Volkswageniksi, mutta nyt vauhtia ja ääntä on aiempaa enemmän.

Syynä on se, että testattava auto on rakennettu jo vuoden 2017, vapaampien sääntöjen pohjalta. Korinmuotoilun lisäksi autossa on uutta keskitasauspyörästön lukko, ja 36-millimetrisen turbonkuristimen ansiosta myös rutkasti lisää moottoritehoa - kenties jopa sata hevosvoimaa nykyistä autoa enemmän.

Tällä kertaa ratissa ei istu kukaan tiimin kolmesta vakituisesta kilpakuljettajasta. Volkswagen luottaa testityössään "neutraalin vauhdikkaaseen" näkemykseen, jota tarjoilee rallin kaksinkertainen maailmanmestari Marcus Grönholm. Inkoolainen vastaa Suomen-testijaksolla auton höykyttämisestä.

Kilpailijoilla ei vielä testivalmiita autoja ole. Tommi Mäkinen on ilmoittanut saavansa Toyotastaan testikelpoisen maaliskuussa. Samoihin aikoihin omia testejään aloittelee myös Hyundai. Citroën vielä empii mukana oloaan kaudella 2017, eikä Fordkaan ole vahvistanut omaa suunnitelmaansa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat