Suora

  • Urheiluruutu
  • Huuhkajat ja alppiräppärit
  • Urheiluruutu

Ruuskaselta uskomaton venyminen MM-finaalissa - koko kausi paketissa?

Antti Ruuskanen kärsi keihään finaalissa nivusvaivoista. Ruuskanen loukkasi nivusensa uudestaan maanantain karsinnassa.

urheilu
Antti Ruuskanen kuvassa
Lehtikuva

*PEKING. *Antti Ruuskanen kärsi yleisurheilun MM-kisojen keihäänheiton loppukilpailussa nivusvaivoista. Yle Urheilun tietojen mukaan Ruuskasen lähentäjälihaksessa on repeämä, joka on niin paha, että miehen koko loppukausi on vaarassa. Ruuskanen menee lääkärintarkastukseen ensi viikolla.

Viidenneksi sijoittuneen Ruuskasen mukaan hän on kärsinyt nivusvaivoista läpi kauden ja tunsi taas maanantain karsinnan jälkeen kipua.

- Sitä hoidettiin aika paljon karsinnan jälkeen. Se tuntui ihan hyvältä, mutta verryttelykentällä alkoi kiristää ja jouduin passailemaan myös harjoitteluheitoissani, Ruuskanen kertoi Yle Urheilulle.

- Onneksi se tämän verran kesti. Panimme vähän lämpögeeliä ja Kimmo Kinnusen nivuslämmitin. Se oli sellainen resepti, jolla krampitkin häviävät.

Ruuskasen mukaan hän joutui miettimään, heittääkö finaalissa lainkaan.

- Ensiksi vain totuttelin, että pystynkö heittämään vai en. Kolmannella kierroksella piti vain unohtaa kaikki ja panna kaikki peliin.

Ruuskanen jäi tuloksellaan 87,12 vain 52 sentin päähän uransa ensimmäisestä MM-mitalista. Mihin pielavetinen olisi pystynyt, mikäli olisi ollut MM-finaalissa terve?

- Ei sitä pysty sanomaan. Olisin voinut heittää huonomminkin. Täytyy olla hetkessä kiinni. Tänä päivänä siellä oli neljä heittäjää minua parempia. Kyllähän tämä harmittaa, koska joskus on 87 metrillä saanut mitalin. Mukavasti jää olympiavuoteen nälkää.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat