1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Kiira Korpi vahvisti lopetus-uutisen: "Motivaatio ei riitä"

Korpi puhkesi itkuun vahvistaessaan uransa lopettamisen tiedotustilaisuudessa. Taitoluistelijan seuraava askel on siirtyminen näytösluistelijaksi.

Kuva: EPA/JESSICA GOW SWEDEN OUT

Taitoluistelun kolminkertainen EM-mitalisti Kiira Korpi vahvistaa lopettavansa kilpailu-uransa. Korpi ilmoitti asiasta torstaina tiedotustilaisuudessa. Hän puhkesi itkuun kiittäessään yhteistyökumppaneitaan.

Lopettamisen syynä on motivaation puute.

– Vaikea sanoa mitään yksittäistä syytä. Eihän mikään elämän muoto kestä loputtomiin. Tämän vaiheen oli nyt aika loppua ja on aika seuraavan vaiheen, Korpi kertoi tunnelmiaan Yle Urheilulle tiedotustilaisuuden jälkeen.

– Nyt se tuli luonnollisesti se päätös. Kesän aikana paljon pohdin, että mitä haluan tehdä ja edelleen oli vahva olo, että luistelu on se juttu mitä haluan tulevaisuudelta. Se muoto tuntui luonnollisemmalta kuitenkin, että siirryn ammattilaiseksi tekemään näytöksiä.

Korven mukaan perustreenaaminen ei ole sujunut kesäkaudella ja hän siirtyy kilpa-areenoilta näytösluistelijaksi.

Viime vuosina suosikkiluistelija on kärsinyt paljon loukkaantumisista. Korven mukaan loukkaantumiset eivät kuitenkaan vaikuttaneet lopulliseen lopettamispäätökseen. Luistelijatähden mukaan huippukuntoon pääseminen olisi vaatinut todella paljon töitä.

– Siinä mielessä oli hyvä, että viime kaudella pääsin palaamaan ja irti loukkaantumisputkesta niin tuli sekin kokemus päästä siitä yli. Se ei nyt ollut kuitenkaan siihen ratkaisuun vaikuttava tekijä, että olisin ollut loukkaantuneena.

Korpi joutui tammikuussa jättämään Tukholman EM-kisoissa kilpailun kesken. Maaliskuussa Shanghain MM-kisoissa kohtaloksi koitui epäonnistuminen esityksessä ja karsiutuminen vapaaohjelmasta.

Kiitollinen, onnellinen ja vapautunut

Vaikka Korpi liikuttui kyyneliin tiedotustilaisuudessa, hän kertoo olevansa myös innostunut tulevaisuudesta.

– Sanoilla on tosi vaikea kuvailla oloa tällä hetkellä. Kiitollinen, onnellinen ja vapautunut. Tottakai myös haikea, koska on niin paljon hyviä hetkiä ja hieno matka nyt takana. Mutta varmasti hienoja hetkiä on tulossa myös edessäpäin.

– Kun toinen ovi sulkeutuu niin toisen on tilaa avautua.

Korven uran kovin arvokisasuoritus on EM-hopeaa vuoden 2012 kisoista. Hän voitti myös kaksi EM-pronssia, vuonna 2007 ja 2011. Hän on edustanut Suomea olympialaisissa kahdesti, vuonna 2006 Torinossa ja 2010 Vancouverissa, jossa hän sijoittui 11:sta.

MM-tasolla hän oli parhaimmillaan yhdeksäs Moskovassa 2011. Sotshin olympialaisten aikaan Korpi oli loukkaantuneena.

– Yhtä yksittäistä uran kohokohtaa on vaikea kuvailla, olen tätä miettinyt aika paljon lähiaikoina. Kaikki ne ihmiset ja erilaiset yhteydet, joilla ihmisten kanssa on tämän kautta saanut olla vuorovaikutuksessa ovat parasta antia. Esimerkiksi ne mitalit, vaikka ovatkin hienoja saavutuksia, eivät nyt nouse päällimmäisenä mieleen tänään.

Tulevaisuutta näytösluistelun parissa Korpi odottaa avoimin mielin. Hän esiintyy seuraavaksi Finlandia Trophyn avajaisissa.

– Lähden nyt tutkimaan tätä uraa ammattilaisena. Nuo näytökset ovat hiukan sellaisia, että niihin se kutsu tulee jos tulee. Ei minulla ole kuitenkaan mitään sellaista kaavaa, että miten seuraavan vuoden aikana elämän pitäisi mennä.

– Jo nyt on avautunut uusia mahdollisuuksia niin uskon että niitä avautuu jatkossakin.

Korven uran loppumisesta uutisoi ensimmäisenä Urheilulehti. (siirryt toiseen palveluun)

Lisätty klo 12.15 Korven haastattelu.