Suora

  • Elävä arkisto esittää

Marjamäestä nuorin Leijonien päävalmentaja lähes 30 vuoteen

Tamperelainen 38-vuotias Lauri Marjamäki on edennyt järjestelmällisesti juniorivalmentajasta Suomen mestaruuteen ja A-maajoukkueeseen.

urheilu
Lauri Marjamäki
Pekka Rautiainen

38-vuotias tamperelainen Lauri Marjamäki lopetti pelaajauransa jo alle kaksikymppisenä ja aloitti valmentajauransa varhain. Hän on kiivennyt johdonmukaisesti kohti Suomen jääkiekon terävintä kärkeä, B- ja C-junioreiden luotsista aina aikuisten Suomen mestaruuteen saakka.

Valmennettuaan C-, B-, ja A-ikäluokan junioreita vuodesta 1999 lähtien ensin Ilveksessä ja sen jälkeen Bluesissa muutaman vuoden ajan, ja saavutettuaan jälkimmäisessä A-junioreiden SM-pronssia ja -hopeaa, Marjamäki siirtyi Bluesin liigajoukkueen valmennustiimiin vuonna 2007. Tänä aikana joukkue voitti kaksi SM-hopeaa.

Neljä vuotta myöhemmin hän nousi Bluesin päävalmentajaksi ja pysyi tehtävässä alkuvuoteen 2013 asti. Tällöin Bluesin heikko kausi ja loppukaneettina kuuden ottelun tappioputki johtivat Marjamäen erottamiseen.

Hän siirtyi sen jälkeen kahden vuoden sopimuksella Oulun Kärppien päävalmentajaksi ja johti joukkueen Suomen mestaruuteen vuosina 2014 ja 2015. Marjamäki palkittiin viime kauden lopussa liigan parhaan valmentajan palkinnolla.

Marjamäki on toiminut Suomen A-maajoukkueen valmennustiimissä vuodesta 2013. Hän ilmoitti 17. päivä tätä kuuta jättävänsä tehtävänsä valmennustiimissä. Syyksi hän kertoi liian kiireen kahden joukkueen valmennustehtävissä.

Lauri Marjamäki on nuorin Leijonien päävalmentaja lähes kolmeenkymmeneen vuoteen. Edellinen alle 40-vuotias päävalmentaja oli Pentti Matikainen, joka nimitettiin A-maajoukkueen peräsimeen vuonna 1987, vuoden nuorempana kuin Marjamäki.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat