Suora

  • Urheiluruutu
  • Huuhkajat ja alppiräppärit
  • Urheiluruutu

Yksi maailman ylivoimaisimmista huippu-urheilijoista fanittaa avoimesti Boltia

Kaikkien aikojen judokaksi 26 vuoden iässä yltänyt Teddy Riner jutteli ranskalaislehdelle planeetan nopeimmasta pikajuoksijasta Usain Boltista sekä otti kantaa urheilun vitsaukseen - dopingin käyttöön.

urheilu
Teddy Riner
EPA

Judon raskaansarjan kuningas Teddy Riner juhli lauantaina uransa kahdeksatta maailmanmestaruutta. Tappioitta yli viisi vuotta tatamilla huhkinut ranskalainen on itse yksi maailman valovoimaisimmista urheilijoista, mutta jaksaa silti innostua Usain Boltin esityksistä.

Juoksuradoilla pitkään loukkaantumisten takia sivussa ollut ME-sprintteri debytoi tällä kaudella Lontoon Timanttiliigassa 24. heinäkuuta. Teddy Rinerin oli pakko lähteä jopa kesken tiukan harjoitusjakson seuraamaan paikanpäälle suosikkiurheilijansa paluuta.

- Olen suuri Boltin fani. Kaikki urheilulajit huomioiden hänellä on menestyksen lisäksi ihan uskomaton karisma. Hän tuo maailmaan fantasiaa ja omalla persoonallaan myös sopivasti huumoria, kehuu Riner pikajuoksusuuruutta.

Viikonvaihteena historiaa tehneellä kahdeksan MM-kullan judotähdellä on tiukka kanta dopingiin. Riner myöntää, että häntä häiritsisi suuresti, jos Bolt osoittautuisi joku päivä huijariksi.

"Dopingin käytö ei ole normaalia!"

- En tiedä kuka dopingia käyttää, mutta uskon, että se on kaikkien urheilulajien riesa. Olen vihainen siitä, että jotkut pitävät dopingin käyttöä normaalina juttuna. Ei, se ei ole normaalia! Ei voida ajatella, että Lance Armstrongilla ei olisi ollut muuta vaihtoehtoa kuin käyttää dopingia pärjätäkseen.

Teddy Riner on tullut entistä varovaisemmaksi sen jälkeen, kun belgialaisjudoka antoi positiivisen näytteen kannabiksesta vuonna 2013 Rion MM-kisoissa. Naisjudoka vakuutti jopa urheilun vetoomustuomioistuimen CAS:in siitä, että hän joutui sabotaasin uhriksi, ja että hänen juomapulloonsa laitettiin tahallisesti kiellettyä ainetta.

En käytä mitään palautusaineita enkä lisäravinteita. Minulle riittää, kun syön tavallista ruokaa kuten kanaa ja kananmunia

- Oli tuo tarina totta tai ei, niin on aina mahdollista, että "paskiaiset" voivat tehdä sinulle tuollaisen tempun. Itselläni on aina joku mukanani, joka huolehtii repustani ja esimerkiksi juomista kilpailuissa. Jos pulloon jää juotavaa, kaadan sen aina pois, ettei jää mitään epäselvyyttä.

204-senttinen ja yli 130-kiloinen Riner on noussut omien sanojensa mukaan judolegendaksi puhtain keinoin.

- Mielestäni kreatiinin käyttökin on jo väärin. En käytä mitään palautusaineita enkä lisäravinteita. Haluan aina, että kroppani kasvaa luonnonmukaisesti. Minulle riittää, kun syön tavallista ruokaa kuten kanaa, kananmunia ja niin edelleen, Riner korostaa.

Kummajaiseksi Riner laskee itsensä siinä mielessä, että hän on aina vähän neuroottinen, kun hän joutuu ottamaa lääkettä tai häneen pistetään jotain.

- Sanon aina minua hoitavalle henkilölle, että kannattaa olla varovainen mitä minuun pistät tai muussa tapauksessa haastan sinut oikeuteen.

Riner ei ymmärrä, että kilpailuissa pääsääntöisesti ainoastaan mitalistit joutuvat dopingtestiin. Hän haluaisi enemmän yllätystestejä harjoituskaudelle - vaikka joka kuukaudelle.

Lähteet: metronews.fr

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat